Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Heren 1 ZVDO grijpt naast de punten' Op papier leek het een spannende wedstrijd en dat werd het ook...
12dec 2017

Heren 1 ZVDO grijpt naast de punten

AALBURG - Zaterdag 9 december zijn de heren 1 van ZVDO’74 afgereisd naar Helmond om het daar op te nemen tegen de heren van Lutra. Op papier leek dit een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook.

Waar de voorgaande wedstrijden te afwachtend werd gestart, opende ZVDO sterk en wist al snel op een 0-2 voorsprong te komen. Het was duidelijk dat beide scheidsrechters wisten waar ze mee bezig waren. Het tempo lag hoog en bij beide partijen leek de verdediging lekker te draaien. Lutra wist nog wel tweemaal te scoren tegen nog een van ZVDO wat de eerste periode met een 2-3 voorsprong afsloot.

Afgestraft
De tweede stond vooral in het teken van zware overtredingen aan de kant van ZVDO die direct door de scheidsrechters afgestraft werden. Lutra wist hier een aantal keer dankbaar gebruik van te maken waardoor ze langszij en erover gingen. De enige powerplay-situatie die ZVDO kreeg werd wel direct benut waardoor de periode eindigde in een 5-4 achterstand.

In de derde periode ging het gelijk op qua spel en zware overtredingen. Ondanks deze overtredingen aan beide kanten was dit toch een sportieve wedstrijd met veel respect naar elkaar. Beide partijen wisten deze periode eenmaal te scoren, wat de stand op 6-5 bracht.

Rommelig
De vierde periode verliep wat rommelig, maar desondanks wist Berry Boll na ruim 1 minuut speeltijd de stand gelijk te trekken naar 6-6. Lutra kreeg de kans om wederom op voorsprong te komen doordat twee spelers bij ZVDO tegelijkertijd 20 seconde straftijd kregen, maar door goed tactisch verdedigend werk wist ZVDO een doelpunt te voorkomen. ZVDO kreeg hierdoor een boost van zelfvertrouwen wat leidde tot een tweetal doelkansen, die helaas niet tot een doelpunt kwamen. Met nog 49 seconden op de klok wist Lutra toch nog een doelpunt te maken waardoor zij uiteindelijk aan het langste eind trokken en de wedstrijd wisten te winnen met een stand van 7-6.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de korte winterstop op het programma tegen Aegir uit Eindhoven. Dit team werd vorig seizoen tweede onder ZVDO, dus dat belooft wederom een spannende wedstrijd te worden.Deel dit bericht met je vrienden!