Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Achilles Veen 3: het lek lijkt boven' De eindstand werd bepaald op 1–5 voor de gruun-mee-witte ...
22nov 2017

Achilles Veen 3: het lek lijkt boven

VEEN - Ze mochten weer, die gruun-mee-witte van Veen 3. In de snijdende vrieskou waar ze zelfs in Siberië een meter dik kippenvel van op hun armen krijgen mocht worden aangetreden tegen GRC 3. Einduitslag een afgetekende 1 – 5 overwinning voor de Veenmannen.

Het begin was aftastend, Veen 3 zette aan en had het betere van het spel. GRC 3 keek de spreekwoordelijke kraai uit de boom. Het meeste gevaar kwam via de Veense linkerflank waar Gerwin ‘duif’ a.k.a. ‘qtje koen van sacke’ Sack op de vleugel (hoe toepasselijk) werd gepositioneerd. Een geniale meesterzet van speler/coach/leider/vedette Gerrold ‘Mourinho’ Burghout. Gerwin kreeg vleugels op de flank en hij was werkelijk waar ontketend.
Uit zijn voorzet na een minuut of 20 spelen was het Badr ‘pinguin’ Laatiyaoui die de 0 – 1 aantekende door de bal tegen de touwen de hengsten.

Nog voor rust leek het duel beslist na de 0 – 2 welke op het conto van de andere voetballende telg van de Laatiyaoui’s geschreven mag worden. Als een arend zo bleef Aaziz ‘slang’ Laatiyoui hangen in de lucht om een cornet op maat over de kansloze keeper heen binnen te knikken. Een ingestudeerd dansje viel het massaal aanwezige publiek ten deel die daar zichtbaar van genoten.
Ook nog in de eerste helft was daar wederom onze meneer Sack die een uitstekende voorzet afleverde op Badr ‘molenwiek’ Laatiyaoui. Hij had de bal voor het intikken maar wist deze opgelegde kans toch weer professioneel te verprutsen en de bal naast de goal te krijgen.

Foefje
Zo leek Veen 3 te gaan rusten met een comfortabele voorsprong maar niets was minder waar. De eerste keer dat de Inter Milaan wanabees (GRC 3) fatsoenlijk over de middenlijn kwamen was het raak en hoe. Een bekeken terugspeelbal van Jan ‘schoonzoon van de goudkabouter’ Honcoop kwam zo voor de voeten van de Giessense of Rijswijkse spits die met een handig foefje onze keeper Gerhard ‘kapke’ Boogaard in de luren legde en de 1 – 2 aantekende.
Tussendoor had Badr Laatiyaoui het veld (tijdelijk) verlaten om de verdediging van de tegenstander ook wat rust te gunnen. In zijn plaats kwam Gino ‘dn gono’ van Vuren.

Na rust nog wat noodgedwongen wissels. Gino hadden ze flink te grazen genomen, met als gevolg een dikke voet. Badr kwam weer voor hem in het veld. Niet veel later viel ook rechtsback Ton van Boxtel uit met een pijnlijke knie. Op zijn plaats kwam Frank ‘krentenbol’ van Ballegooijen te spelen. Dit deed hij naar behoren.
Tussen al dit wisselgeweld door was de score ondertussen uitgelopen in het Veense voordeel.

Rechtervoetje
Vleugelflitser Gerwin Sack, overduidelijk man of the match vandaag, vloog nog maar een keer zijn directe tegenstander voorbij. Hij gaf wederom een assist op maat. Deze keer op spits Ruben ‘pablito’ Burghout die alleen nog maar zijn begaafde rechtervoetje tegen de bal aan hoefde te drukken om wederom de goalie te verschalken: 1 – 3. Vlak daarna viel ook de 1 – 4 in het Veense voordeel. Deze bal kwam voor de voeten terecht van wederom Aaziz Laatiyaoui, na hoe kan het ook anders, via een schot op de paal van MOTM Sack. Aaziz schoot listig de bal langs de tuimelende doelman tegen de touwen.

Toen brak de fase aan dat als de groen-witten het vizier op scherp hadden gesteld de score kon uitlopen naar dubbele cijfers. Allereerst werd onze stille kracht op het middenveld Nick ‘boumstra’ Bouman onreglementair de weg naar de goal ontzegd. Penalty! vond de goed leidende arbiter.
Doelman Stofkapke werd naar voren gedirigeerd om zich te ontfermen over deze buitenkans. Op deze manier kon hij van die hatelijke ‘0’ af komen. Je gelooft het of niet maar hij schoot de strafschop tegen de paal en werd zo het lulletje van de dag.

Reserve
Diverse kansen voor jan en alleman met een groen-wit shirt aan werden vervolgens allemaal vakkundig om zeep geholpen. Toch werd de eindstand op 1 – 5 bepaald. De mee opgestoomde reserve van de reserve captain Gerrold Burghout produceerde een schot dat niet geklemd kon worden door de keeper. De rebound was dit maal wel besteed aan Badr die door deze goal de 1 – 5 aantekende.

Deze overwinning betekende drie punten in de pocket van Veen 3. Het bier vloeide vervolgens rijkelijk en de hapjes waren niet aan te slepen in de kleedkamer. Noemenswaardig feit is nog dat Nick Bouman ná de wedstrijd van Veen 3 nog bij Veen 4 aansloot en prompt daar nog twee maal het lederen speelobject in de goal wist te deponeren.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina 3 op het programma om 14:30 uur. (Achilles Veen)Deel dit bericht met je vrienden!