Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Petitie tegen sluiting gymzaal Tulpstraat' Archieffoto met winnaars van W.I.K.
04nov 2017

Petitie tegen sluiting gymzaal Tulpstraat

AALBURG - Ouders en leerkrachten van de Henri Dunantschool in Wijk en Aalburg startten een online petitie tegen het sluiten van de gymzaal in de Tulpstraat. Ook sportvereniging W.I.K. begrijpt niets van de voorgenomen plannen en schreef een open brief aan burgemeester Fons  Naterop.

Beste Burgemeester,

een half jaar geleden stond u nog dansend op het podium. Samen met onze kinderen swingend op de Okido om de allereerste beweegmarkt te openen. Een markt om sporten binnen de gemeente Aalburg te stimuleren. Een initiatief van de gemeente, buurtsportcoach Bram Siero en de sportverenigingen.

En wat doen u nu? U bent voornemens om de gymzaal aan de Tulpstraat te sluiten?! De verenigingen kunnen verhuizen naar sporthal d´Alburcht. Uiteraard kan dat, verhuizen naar de andere en nog enige gemeentelijke sportaccommodatie in ons dorp. U gaat alleen nogal gemakkelijk voorbij aan het feit dat geen enkele sportvereniging meer zal kunnen groeien. Op de zogenaamde piektijden is d´Alburcht al volledig bezet. Buiten deze piektijden is sporten geen optie voor ons als verenigingen. Onze trainers en trainsters hebben een fulltime baan of volgen een studie en komen na een dag hard werken en studeren de kinderen uit de gemeente Aalburg enthousiast les geven. Deze vrijwilligers zijn goud waard! Evenals alle vrijwilligers waar onze Aalburgse verenigingen op draaien. Het plan om de Tulpstraat te sluiten en ons met zijn allen te laten sporten in een al overvolle Alburcht, dat gaat ons aan het hart.

Onze vrijwilligers proberen al jaren kinderen enthousiast te maken om te gaan sporten en om te blijven sporten. De komst van buurtsportcoach Bram Siero was een welkome verrassing. Fijn dat u als gemeente met ons mee denkt dachten we toen nog.

Wij snappen u en uw collega bestuurders dan ook niet. Of misschien kunt u ons dan in Jip en Janneke taal proberen uit te leggen waarom u deze aparte visie heeft?

Burgemeester, het sluiten van een gymzaal is NIET OKIDO! Wij zijn boos, teleurgesteld, verdrietig en voelen ons in de kou gezet. Wij roepen dan ook  alle ouders en kinderen uit Wijk en Aalburg op om zich te laten horen. Dat kan door de petitie te tekenen.'Deel dit bericht met je vrienden!