Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Renzo van Emmerik sluit debuut positief af' Na een matige start zat Renzo vrij snel in een goed tempo.
16okt 2017

Renzo van Emmerik sluit debuut positief af

MEEUWEN - Tijdens twee slotraces van het OW Cup 2017 op het TT- circuit Assen sloot Renzo van Emmerik uit Meeuwen zijn debuut in de NK SuperCup 1000 klasse positief af met een achtste en zesde plek. 

Tijdens de trainingen op vrijdag werd er door de geluidsproblematiek in Assen ingekort op de rijtijd en daardoor kwam Van Emmerik amper toe aan het uitproberen van verschillende instellingen die waren bedacht. Die tijd had hij juist nodig om weer een goed gevoel met de motor te krijgen.

Op de racedag was de negende startplek niet iets waar hij tevreden mee kon zijn. Na een matige start van race één zat hij toch vrij snel in een goed tempo en liep iets in op een tweetal voor hem maar wat gripverlies aan de achterkant moest hij dat tempo in de laatste vier ronden iets laten zakken. Een achtste plek was het resultaat op de finish.

Tevreden
De start van race twee was nog iets slechter en na de eerste bocht kwam hij pas als dertiende door. Maar na de nodige inhaalacties kon hij mooie rondetijden noteren en opklimmen naar plek zeven. De zesde plek was binnen handbereik maar door een foutje in de laatste ronde zat dat er niet meer in.
Renzo: "Het duurde lang voor ik weer voldoende vertrouwen in de motor had. Maar ik heb het seizoen toch mooi af kunnen sluiten. Vooral race twee was een goeie race met constante tijden die niet ver van mijn PR af liggen, dus daar ben ik zeker blij mee. Met de zevende positie in het eindklassement kan ik ook alleen maar tevreden zijn.”Deel dit bericht met je vrienden!