Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'RIck Sonnema toch tevreden op Premier League' Ondanks de teleurstelling tóch tevreden ...
09sep 2017

RIck Sonnema toch tevreden op Premier League

WIJK EN AALBURG - Vrijdag (8-9) kwam Rick Sonnema uit tijdens de Premier League in het Duitse Leipzig. De Wijk en Aalburger was ingedeeld in een zware categorie waarin de wereldtop vertegenwoordigd was.

In de eerste ronde was Rick vrijgeloot, dus startte hij in de tweede ronde.

Tijdens de warming up voelde Rick dat hij in vorm was. Een gezonde spanning die hij tijdens de wedstrijd positief kon omzetten. In de eerste ronde nam hij het op tegen een lid van het nationale team van Zwitserland. Een ervaren tegenstander die onder andere op het Europees kampioenschap senioren een zevende plaats behaalde en vorig jaar negende op ditzelfde toernooi.
De eerste wedstrijd won Rick met 5-0

Balen

In de derde ronde trof hij een tegenstander uit Canada. Een ervaren 15 jaar oudere man, zo'n 15 jaar Ondanks dat Rick zich deze wedstrijd ook heel goed voelde, verloor hij helaas met 4-1. Dit was even balen omdat hij zelf voelde dat hij met een beter resultaat de mat had kunnen verlaten.
Zijn tegenstander uit Canada verloor vervolgens van China waardoor Rick niet in aanmerking kwam voor een herkansing.

Al met al kijkt de Wijk en Aalburger toch tevreden terug op dit toernooi. Met de maximale score winnen op een premier league toernooi voelde goed.

Rick neemt veel positieve punten mee naar de volgende toernooien, waar hij de komende trainingen aan kan werken.Deel dit bericht met je vrienden!