vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Sophie (7) trapt 50 kilometer met haar kleine sterke beentjes

16 mei 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Veel aandacht ging afgelopen weekend uit naar “onze” Marianne die op haar 30e verjaardag de Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg  wist te winnen. Minstens zo bijzonder is het verhaal van de kleine Sophie Bolt uit Raalte (in de buurt van Zwolle). Dit 7 jarige dametje reisde – samen met haar vader – 145 kilometer naar de Marianne Vos Classic Toertocht in Wijk en Aalburg om met die kleine beentjes maar liefst 50 kilometer te fietsen.

En geluk had ze. Direct bij aankomst liep ze Marianne tegen het lijf en mocht met haar op de foto. Een goede start van die pittige 50 kilometer zou je denken. Onderweg kreeg zij veel bewondering voor haar prestatie van die dag én haar voornemen om over twee weken de Alpe d’Huzes te fietsen. Kleine Sophie strijd namelijk mee voor de overwinning op kanker.

Vragen
Na de prijsuitreiking van de Elite Dames kreeg Sophie nogmaals de kans om met Marianne te spreken. Ze had écht nog wel een paar vragen. Dit stoere mensje liep het podium op en knoopte een gesprek met Marianne aan. Marianne nam veel tijd voor Sophie’s vragen en met een tevreden gevoel verliett Sophie het festivalterrein. Ze viel onderweg naar huis als een blok in slaap… Dromend van haar uitdaging om de Alpe over twee weken op te fietsen.

Opgeven is ook voor Sophie geen optie.
Steun haar dan via: https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/sophiebolt.

Podium
De Redactie van Aalburg.Net geeft haar dan ook graag een podium, met dank aan Wielerevenementen Aalburg voor de tekst en de foto. Samen sterk voor de goede zaak.

(Tekst en foto Wielerevenemenenten Aalburg)

Lees meer over:

Marianne vos Sophie Bolt Raalte
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.