vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ZVDO scoort goed in Hilvarenbeek

12 december 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Zaterdag 10 december moest het heren 1 team van ZVDO spelen in een uitwedstrijd tegen De Dokkelaers uit Hilvarenbeek. Deze wedstijd moest gewonnen worden om de aansluiting met de top te behouden. ZVDO was gewaarschuwd, want vorig seizoen had ZVDO het moeilijk tegen deze stugge tegenstander.

Deze eerste periode werd goed begonnen. ZVDO verzilverde na twee minuten een man-meer situatie. De Dokkelaers kwamen helaas door een afstandsschot op gelijke stand. ZVDO kreeg nog een strafworp toegekend die benut werd. Mede door een snelle uitbraak van Jan-Willem Vaneker kon de zwervende Adriaan de Graaff zijn tweede doelpunt van de avond maken. Met nog negen seconden op de klok maakten De Dokkelaers toch nog een aansluitingstreffer, 2-3.

De tweede periode ging gelijk op. De aanval kwam echter aan beide kanten niet echt op gang, omdat er veel overtredingen gedoogd of niet gezien werden door de scheidsrechter. De tweede periode werd afgesloten met 4-4.

ZVDO besloot na de rust op een andere manier te gaan verdedigen. Dit bracht meer rust in de verdediging van ZVDO. De aanvallen kwamen echter wederom niet op gang. De Dokkelaers wisten wel één keer de goed keepende Rob Vos te passeren. ZVDO kon gelukkig met nog tien seconden op de klok de gelijktreffer maken.

De vierde periode werd begonnen met 5-5. ZVDO moest een tandje bij zetten om de punten mee naar huis te kunnen nemen. Er moest hiervoor hard gewerkt worden. Gelukkig kon het eigen doel schoon gehouden worden. De aanvallen gingen ook wat beter lopen. De Dokkelaers konden het tempo niet meer bijhouden en ZVDO kon maar liefst 4 doelpunten bijschrijven op het scorebord. De eindstand werd daarmee 5-9.

Doelpunten werden gemaakt door Adriaan de Graaff (3), Berry Boll (3), Emiel Goedel (2) en Arie Stuij (1). Zaterdag 17 december staat er om 18:00 een thuiswedstrijd tegen De Zeeuwse Kust uit Vlissingen op het programma.