Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rick Sonnema presteert goed tijdens Venice Cup 2016' Rick kijkt met een "supergoed gevoel" terug op de wedstrijden.
07nov 2016

Rick Sonnema presteert goed tijdens Venice Cup 2016

AALBURG - Na een mooie zeven plaats afgelopen vrijdag voor Rick Sonnema in de senioren Shotokan categorie stonden zondag de "-21 jaar alle stijlen" en de "senioren alle stijlen" op het programma.

Rick Sonnema begon met de laatste categorie. De eerste ronde had hij een bye en kon daardoor gelijk naar de tweede ronde. Daar trof hij een hele zware loting tegen België, de nummer 5 van de wereldkampioenschappen senioren 2014. Ondanks dat wist de jonge Aalburger de partij toch te winnen omdat zijn tegenstander afgevlagd werd.

In de derde ronde stond Rick tegenover Italië en hij won deze match overtuigend met 5-0. In de vierde ronde trad de kareteka aan tegen Engeland.In een spannende wedstrijd verloor hij nipt met 3-2. De Engelsman verloor de aansluitende ronde tegen Brazilië en dus was er geen herkansing voor Rick.

Later op de dag stond de categorie -21 jaar op het programma. In de eerste ronde stond Rick opnieuw tegenover de Italiaan. Rick won met 4-1. De tweede ronde verloor hij tegen dezelfde Italiaanmet 3-2. 

Complimenten
Rick kijkt met een "supergoed gevoel" terug op deze wedstrijden waar hij totaal negen wedstrijden speelde.

Over de eigen prestaties is Rick zeker tevreden. Vooral blij is hij met het feit dat hij in de seniorencategorie toch ver kwam, ondanks zijn 18-jarige leeftijd.

Complimenten voor zijn enorme groei het laatste jaar waren er van Cinchia, de eerdere bondstrainster. Zij was vol lof over de goede afwerking van zijn technieken en de strakte en de kracht die Rick dit toernooi liet zien. Deel dit bericht met je vrienden!