donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Gijsbert Nieuwkoop toch nog 3e plaats Meertour

11 mei 2016 (door AalburgNet)

VEEN - Gijsbert Nieuwkoop, de amateurwielrenner uit Veen, pakte na vier dagen toch nog de derde plek in de 30e Rabo Meertour.

Op 5 mei 2016 ging de Meertour van start. Na de eerste dag waarbij een proloog en etappe over 80 kilometer werd verreden, ging Gijsbert Nieuwkoop aan kop in het Algemeen Klassement.

Met een uitgedund rennersveld aan de start verloor WTC Maas Waal de aansluiting met de top. Gijsbert Nieuwkoop stond na dag twee op een vierde plaats na dag drie en had met een goede tijdrit welke voor dag vier nog zeker kansen op een podiumplaats.

Dat lukte. Met een fantastische vierde dag wist Gijsbert Nieuwkoop alsnog het podium te behalen.

In 2015 won Nieuwkoop overigens de 29e editie.

Wielerweekend
Met de podiumplek voor Nieuwkoop werd het al met al een mooi wielrenweekend voor Aalburg. Marianne Vos pakte zaterdag voor de zevende keer de ereprijs in haar thuiswedstrijd, de 7 dorpenomloop in Wijk en Aalburg.

Meertour
De RaboMeertour is een vierdaags wielerevenement voor amateurs en sportklasse-licentiehouders, georganiseerd door Stichting Meertour. De wielerkoers is een must voor elke zich respecterende amateurwielerploeg, want het niveau van de RaboMeertour is al jaren hoog en dus voor renners zeer aantrekkelijk. De eerste Meertour werd in 1987 verreden, de organisatie lag in handen van wielerliefhebbers uit Wieringerwerf.

(Foto WTC Maaswaal)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.