zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Zaterdag barst in Aalburg het wielerfeest weer los

2 mei 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Op zaterdag 7 mei staat Aalburg weer een dag in het teken van de wielersport. Voor de 10e keer vinden er dan weer allerlei wielersportactiviteiten plaats rondom het Marianne Vos Wielerfestival.

Het hoogtepunt van die dag is ongetwijfeld de UCI-wedsdtrijd Elite dames, waarbij dan de wereldtop van het dameswielrennen aan de start zal verschijnen, met natuurlijk onze eigen favoriet Marianne Vos.

Rondom deze wedstrijd vinden er nog een aantal andere wielevenementen plaats. Het begint allemaal zo rond 08.30 uur en het einde zal zo rond de klok van 18.30 uur zijn. Er is een wielerterras en meetingpoint nabij het gemeentehuis, waar de huldigingen plaatsvinden en allerlei randactiviteiten zijn.

Voor het laatste nieuws kunt u terecht op de website www.wielerevenementenaalburg.nl 

Wielerterras
Het centrale meetingpoint rondom het Marianne Vos wielerfestival is toch wel het plein voor het gemeentehuis van Aalburg, dat die dag is “omgedoopt”  tot het Marianne Vos wielerterras.
Daar is iedereen welkom om de wieleractiviteiten te volgen, elkaar te ontmoeten of een drankje en een hapje  te kopen.
Vanaf het wielerterras heeft u ook een mooi overzicht richting het podium waar o.a. alle huldigingen  plaatsvinden. Daar vindt ook de ploegenvoorstelling van de Elite vrouwen plaats. 
Tussen de doorkomsten van het wielrennen door vinden er rondom het wielerterras allerlei randactiviteiten plaats die moeten zorgen voor een nog gezelligere sfeer.
Zo komen er ook rondom het wielerterras diverse standhouders te staan die hun producten aan de bezoekers zullen tonen.
Oke fm gaat live uitzendingen verzorgen.

Jeugd
Na een jaartje weg te zijn geweest is de organisatie blij dat de wedstrijden in de jeugdcategorieën weer  in het programma zijn opgenomen.
De organisatie vindt breedtesport heel belangrijk voor jongeren. Het laten deelnemen aan deze wedstrijden draagt daar zeker toe bij.
De jeugdcategorieën rijden  tussen de verschillende wedstrijden voor volwassenen door.
In totaal zijn er 7 jeugdcategorieën.
De eerste categorie begint in 9.05 uur en de laatste categorie start om 16.50 uur.
Zij rijden korte rondjes door Wijk en Aalburg. Startplaats: Bergstraat.

Toertocht
Een van de doelstellingen van Marianne Vos is het promoten van het vrouwenwielrennen.
Daarom is de organisatie twee jaar geleden gestart met het organiseren van een toertocht voor vrouwen. Deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 65 km of 100 km.
De tocht gaat gedeeltelijk over het parcours van de wielerronde. We varen over, richting de Drunense Duinen en keren daarna weer terug richting het Rivierengebied. Voor de 100 km rijders is een extra lus door de Bommelerwaard uitgezet.
Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website www.wielerevenementenaalburg.nl .
De deelnemers voor 65 km kunnen tussen 9.30 en 10.30 uur vertrekken vanaf mfc “d’Alburcht”  te Wijk en Aalburg. De deelnemers voor de 100 km kunnen tussen 8.30 en 9.30 uur op de fiets stappen.

Handbiken
Een vast onderdeel is ook de handbikewedstrijd. Een wielerspektakel voor mensen met een lichamelijke beperking. Zij starten om 13:00 uur voor een officiële wedstrijd van  50 minuten + 1 ronde.

NIeuwelingen
Om het vrouwen wielrennen nog meer aandacht te geven is de organisatie vorig jaar gestart met een nieuw onderdeel, namelijk een wielerwedstrijd voor nieuwelingen meisjes. Dit jaar wordt dit nog verder uitgebreid met een wedstrijd voor junior dames. 
Op deze manier wil de organisatie het vrouwenwielrennen nog verder promoten.
De nieuwelingen meisjes starten om 09.00 uur en rijden in totaal 2 grote ronden (ongeveer 58 km) Omstreeks 10.30 uur hopen zij te finishen.  
De junior dames rijden eveneens 2 grote ronden. Zij starten om 11.20 uur en worden omstreeks 12.50 uur aan de eindstreep verwacht.

Rabo Dikke Banden
Heb je zin in een fietswedstrijdje waar je de snelste kunt zijn en ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Doe dan mee aan de Rabo Dikke Banden Race!
Dit is een officiële fietswedstrijd voor alle jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar. Je mag er aan meedoen op je eigen fiets. Het maakt niet uit of je een gewone fiets, mountainbike of citybike hebt, als het maar geen racefiets is.
Ook tijdens de Marianne Vos Classic op zaterdag 7 mei a.s. staat de Rabo Dikke Banden Race op het programma.
Je kunt je op de dag zelf inschrijven. De races starten om 15.20 uur, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent, dan kun je op tijd inschrijven en je  klaar maken voor de start.
Meer informatie over de Rabo Dikke Banden Race: www.rabobank.nl

Verkeersmaatregelen
Het parcours ziet er als volgt uit:
Bergstraat – Veldstraat – Langepad – Kelderstraat – Hoofdstraat – Nieuwe Steeg – Molensteeg – Kruisstraat – Gansoijen – Eindsestraat – Matersteeg – Moleneind – Dorpsstraat – Meeuwensesteeg – Hillsestraat – Broeksestraat – Klaverplak – Dodesteeg – Zwaansheuvel – Duizendmorgen – Middenweg – Veensesteeg – Bagijnhof – Groeneweg – Schmitzstraat – Nieuwstraat – Rivelstraat – Engelsestoof – Perzikstraat – De Kroon- Grote Kerkstraat – Bergstraat.

Tijdens de te rijden rondes zal op bepaalde momenten in het belang van ieders veiligheid de route even voor (doorgaand) verkeer  afgesloten moeten worden.  Dit betekent dus dat aanwonenden soms even niet bereikbaar zijn.  Het is zeker niet de bedoeling dat de gehele route de gehele dag voor verkeer wordt afgesloten. Ook alle bedrijven en winkels zijn dus (soms met een korte onderbreking) gewoon bereikbaar. Iedereen wordt verzocht om de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

De Bergstraat in Wijk en Aalburg is tussen 07.00 en 20.00 uur totaal afgesloten.
Bovendien zijn de Perzikstraat, Kerkverreweide, Vroonhoeve, Kapitein Van der Maadenstraat, Vlasakker, Uithof, Rietkant, Hoptuin, Grote Kerkstraat, Buitenwaard, Ossenwaard, Binnenwaard, Roexwaard en Donksewaard tijdens de wedstrijden totaal afgesloten.

Meest Ondernemende Vrouw
Ook dit jaar maakt de verkiezing van de ondernemende vrouw van Altena weer deel uit van het Marianne Vos Wielerfestival. In tegenstelling tot andere jaren vindt dit evenement niet op de wielerdag zelf plaats maar op de vrijdagavond daarvoor, op 6 mei dus. De felbegeerde prijs wordt dan uitgereikt in het gemeentehuis van Aalburg. Iedereen is welkom.
De jury bepaalt wie er met de titel Ondernemende Vrouw van Altena 2016 naar huis gaat en wie daarnaast de Innovatieprijs 2016 wint. Maar jij bepaalt wie de Publieksprijs 2016 in de wacht sleept!
Dat doe je door te stemmen op je favoriete kandidaat op onze website (www.vrouwenvanaltena.nl) . Zorg dat je er 6 mei ook bij bent, want dan is er nog een stemronde in de zaal die voor 1/3 mee telt.

Aanmelden voor de feestelijke prijsuitreiking kan door een e-mail te sturen naar:vrouwenaltena2015@gmail.com - Voor alle informatie over de verkiezing: www.vrouwenaltena.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.