Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sterke seizoensstart voor motorcoureur Renzo van Emmerik' Renzo van Emmerik: sterk op TT-baan in Assen
29mrt 2016

Sterke seizoensstart voor motorcoureur Renzo van Emmerik

MEEUWEN / ASSEN: Tijdens een enerverende openingswedstrijd van het nieuwe NK SuperCup 600-seizoen afgelopen zaterdag (26-03) behaalde Renzo van Emmerik een mooie vierde plaats op het TT-circuit van Assen. Dit ondanks een valpartij tijdens de tweede kwalificatie .

Tijdens de extra sessies op de voorafgaande vrijdag zorgde het regenachtige weer ervoor dat Van Emmerik de iets gewijzigde instellingen van de JJ Suspension-vering op de Hoegee Suzuki GSX-R600 niet echt goed kon uitproberen op de TT-baan. Wel konden zo de nieuwe regenbanden uitvoerig getest worden. Tijdens de laatste paar minuten van de tweede kwalificatie stond Van Emmerik er met een vijfde positie goed voor. Bij het insturen van de Haarbocht ging hij evenwel onderuit.

Voorsprong
Van Emmerik:"Waarschijnlijk had ik een iets te hoge bochtensnelheid en harde wind onder de motor. Gelukkig viel de schade mee en konden we hem weer op tijd opbouwen. Al het harde werk was niet voor niets want ik kon op tijd opstellen op de tweede startrij.' Dankzij een goede start kon hij in de wedstrijd aansluiten bij de kopgroep. De eerste drie rijders waren uiteindelijk toch iets te snel, waardoor de Meeuwense coureur halverwege de wedstrijd een gaatje moest laten vallen. 'Op mijn pitbord werd goed doorgegeven dat ik een ruime voorsprong op mijn achtervolgers had waardoor ik me geen zorgen hoefde te maken dat ik nog zou worden ingehaald.'

Bedanken
Uiteraard is Van Emmerik heel blij met dit hele goede resultaat. Het beste ooit in deze sterk bezette klasse. Van Emmerik bedankt daarom alle sponsoren bedanken die hem (opnieuw) ondersteunen.Deel dit bericht met je vrienden!