donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ZVDO maatje te groot

17 maart 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen zaterdag mocht ZVDO heren 1 aantreden tegen het derde team van Aquamigos uit Waalwijk. Eerder dit seizoen werd er van deze tegenstander nog gewonnen met 13-6. Ook als we naar de stand keken zou dit geen moeilijke wedstrijd moeten zijn. Het gevaar was daardoor dus wel aanwezig dat we de tegenstander zouden onderschatten.

De eerste periode gingen de heren van ZVDO goed van start en wisten op een 2-0 voorsprong te komen. Het werd in deze periode al duidelijk dat deze twee teams een heel ander spel gewend zijn te spelen. ZVDO wil snel spelen met veel zwemmen maar Aquamigos wilde graag wat fysieker spelen. De verdediging van Aquamigos sloot vaak ook niet helemaal aan waardoor de zone verdediging van ZVDO eigenlijk niet doorbroken kon worden. In de tweede periode kreeg Aquamigos toch de bal in het doel, mede doordat de bal van richting werd veranderd door een verdediger van ZVDO. Er werd echter snel orde op zaken gesteld door ZVDO door in deze periode drie keer achter elkaar te scoren. Hierdoor was de stand halverwege 1-5 in het voordeel van ZVDO. In de derde periode ging ZVDO erg onzorgvuldig met de gegeven ruimte om door vaak te snel en onzuiver over te spelen. Hierdoor ontstond er een beetje chaos in het spel. ZVDO wist deze periode toch twee keer te scoren waardoor de stand op 1-7 kwam te staan. In de laatste periode wist Aquamigos nog één keer te scoren uit een strafworp. ZVDO kon nog drie keer scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-10 overwinning voor ZVDO. Ondanks het feit dat de tegenstander in een lager tempo wilde spelen heeft ZVDO toch het tempo bepaald en een aantal mooie combinaties laten zien deze wedstrijd. De verdediging stond zoals de laatste tijd weer als een huis.

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen de Bruinvis uit Sas van Gent op het programma. De wedstrijd zal om 19:30 beginnen in Aquaaltena te Andel. De uitwedstrijd tegen deze ploeg werd eerder dit seizoen met 2-3 gewonnen door ZVDO. Volgende week wordt er dus wat meer tegenstand verwacht.

Lees meer over:

sport ZVDO'74 waterpolo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.