vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

En weer 4 medailles voor WIK

14 maart 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De selectie Van W.I.K. kon zich zaterdag (12-03) door een tweede voorronde plaatsen voor de regio- en toestelfinale. W.I.K. scoorde in Zundert opnieuw een mooi aantal medailles: vier stuks maar liefst.

Anouk van Hemert turnde als pupil 2 D2 4 hele goede oefeningen met uitschieters op balk en op vloer met maar liefst 15,500 punten. Ze turnden 55,300 punten bij elkaar en dit was meer dan genoeg voor een gouden medaille.

Mirthe den Besten en Mirthe Lankhaar turnden in hun categorie jeugd D2. Mirthe den Besten turnde een stabiele wedstrijd. Ze scoorde 45.400 punten en dit was goed voor een 8e plaats. Mirthe Lankhaar turnde vier goede oefeningen en haalde ook de hoogste punten op balk en vloer. Dit bracht haar totaalscore op 49.825 punten en dit leverde een zilveren medaille op.

Lotte Kievits en Fenna van Dortmont bij de Jeugd 1 D1. Beide turnsters draaiden een hele goede wedstrijd met moeilijke oefeningen in een sterk deelnemersveld. Lotte turnde zich maar liefst op sprong, brug en balk in de top drie. Ze behaalde heel knap 51.500 punten en kreeg een zilveren medaille. Ook Fenna liet veel verbetering zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Fenna bewees weer dat zij erg goed is op brug (vierde). Zij verbeterde zich tot 48.100 punten en dit bracht haar op de zesde plaats.

Ook de meiden van de grote selectie turnden in Zundert. Manon Verbeek kon helaas door een nasleep van een blessure maar twee toestellen turnen. Amyra Stupers turnde een goede wedstrijd. Helaas was de concurrentie erg sterk, maar werd ze alsnog verdiend negende. Danique Boxman turnde als eerstejaars junior een super wedstrijd met een 12.05 op vloer. Danique behaalde een verdiende zilveren medaille. In de derde ronde turnden de senioren in de vierde divisie.
Else van Vuuren turnde een goede sprong en werd hiermee 10e. Ook Marylou Mouthaan sprong een goede handstandoverslag over de pegasus, ze werd dertiende. Amke Vlastuin turnde een goede vloer oefening en werd ondanks een paar foutjes toch nog zesde.

Voor Lynn Wijnen en Estelle Kant kwam de wedstrijd in Zundert wat te vroeg. Zij zijn herstellende van een blessure. Volgende week turnen Ruth, Feline, Esmee, Lieve, Esther en Manon Vlastuin hun tweede voorronde in Prinsenbeek. Na deze datum zullen de doorstromingen bekend gemaakt worden.

Lees meer over:

turnen W.I.K.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.