donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Internationaal brons voor Rick Sonnema

25 januari 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN  AALBURG - Karateka Rick Sonnema won afgelopen zondag (24-01) een bronsen plak op het Internationale Maitoshi Kachi Trophy karate toernooi in België.

Na vorige week bij de laatste wedstrijd Junioren in Luxemburg ook brons gepakt te hebben voor de Milon cup, was het deze keer aantreden in de categorie Senioren in het Belgische Ninove. Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed voor het eerst mee in de categorie Senioren.

De voorrondes won hij allemaal met de maximale score. Hierdoor ging hij op voor de halve finale. Deze verloor hij nipt met 2-1. De jonge Sonnema liet zich niet uit het veld slaan en wilde graag toch nog een podiumplaats.

Dat lukte. Hij won de laatste wedstrijd met 3-0, goed voor brons in de voor hem nieuwe seniorencategorie.