donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos Wielerfestival gaat weer bruisen

8 januari 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen donderdag (7-1) presenteerde het Bestuur van de Stichting Wielerevenementen haar plannen voor het Marianne Vos Wielerfestival 2016, dat gehouden zal worden op zaterdag 7 mei 2016.

Tijdens de bijeenkomst werd ook het nieuwe bestuur voorgesteld, dat een aantal nieuwe gezichten telt. Onder meer Esther Vroeg (voorzitter,) Bert Kandel en Martin van der Meijden zijn nieuw. Het boegbeeld van dit Wielerevenement, Marianne Vos, was ook aanwezig tijdens de perspresentatie en zij gaf aan zeker van de partij te zijn op zaterdag 7 mei a.s. in Wijk en Aalburg. Vos gaat daar vooralsnog van uit.

Programma
Ook de verschillende activiteiten die deel uitmaken van dit grootse wielerevenement werden aan de zaal toegelicht. Zo zal onder andere het succesvolle Wielercafé worden voortgezet. Joop Zoetemelk (wie kent hem niet) zal zijn opwachting maken. Dit jaar zal er ook een wielerclinic zijn.
De jeugd stapt weer op de pedalen en aan de Nieuwelingen Meisjes wordt de categorie Meisjes A-junioren nu ook verreden. Als vanouds de handbikers en de Raboba Dikke Banden Race. Deze elementen zijn natuurlijk niet weg te denken in het Wielerfestival, inmiddels uitgegroeid tot het grootste wielerevent in de regio. Opnieuw de toertochten voor dames (65 en 100 kilometer) en wederom deze dag met diverse randactiviteiten waaronder het wielerterrras.

De Meest Ondernemende Vrouw maakt, evenals vorig jaar, ook weer deel uit van een flankerend programma, nu echter op de vrijdagavond voorafgaande aan de wielerzaterdag.

Vrijwilligers
Het Wielerfestival zoekt op diverse terreinen nog vrijwilligers. Wie mee wil helpen of iemand kent die dat wil doen, aanmelden kan via info@wielerevenementenaalburg.nl

(Foto Stichting Wielerevenementen Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.