zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

GDC onderzoekt mogelijkheden zonnepanelen

7 december 2015 (door AalburgNet)

EETHEN - Op de recente ledenvergadering bij vv GDC in Eethen werd onder andere gesproken over een eventuele aanschaf van zonnepanelen. De reden hiervoor is dat het in 2016 extra aantrekkelijk is om deze aan te schaffen. Sportverenigingen krijgen 30% subsidie op het materiaal dat helpt bij duurzame energiebesparingen.

Voor de club betekent dat men een investering van 29.000 euro in minder dan zeven kan terugverdienen om vervolgens van 2023 tot 2041 elk jaar 4500 euro te besparen. Uitgangspunt hierbij is dat de prijs voor elektriciteit gelijk blijft en de huidige salderingsregeling blijft bestaan.

De meeste aanwezige leden waren het eens: dit moest de club maar doen. Als er tenminste geld zou zijn. Er zijn ook nog wat andere zaken die op de rol staan zoals het vervangen van het enkel glas aan de voorzijde van de kantine, het afwerken van de veranda, het vernieuwen van het herentoilet. Dit betekent dat er niet zoveel geld meer overblijft voor de aanschaf van zonnepanelen.

Onderzoeken
Het bestuur van GDC laat weten: 'Aangezien een investering in zonnepanelen heel lucratief is voor de club, gaan we onderzoeken of het mogelijk is een bedrag van circa 25.000 euro te lenen van onze leden. Hiervoor zouden we een rente van 3% willen geven. De lening wordt met vijf jaar terugbetaald. We besparen ieder jaar 4.500 euro en we krijgen vijf jaar lang 2.000 euro van de Vrienden van GDC. Naast dat het lucratief is voor de club, dragen we hiermee ook ons steentje bij aan een duurzame samenleving.'

Het bestuur vraagt de leden die geld willen lenen voor de aanschaf van zonnepanelen tegen een rentetarief van 3% en een terugbetaling binnen vijf jaar zich te melden bij Wim Schreuders (06 – 42 37 94 52) of Henk van der Stelt (06 – 53 10 53 19).

Lees meer over:

Voetbal energie zonnepanelen GDC
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.