zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Zilver voor karateka Rick Sonnema

5 oktober 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Karateka Rick Sonnema won afgelopen zaterdag zilver op het 21ste Open Elhatri Karatetoernooi in Eindhoven. Een wedstrijd die onder auspiciën saat van Karate Bond Nederland.

Deelnemers van 56 sportscholen uit binnen- en buitenland streden om het eremetaal. Sonnema, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorieën  tot 18 jaar hoge band en de Open klasse 16+. De voorrondes van zijn categorie tot 18 jaar wist hij winnend af te sluiten.

In de finale verloor hij met één vlag verschil in de strijd im de hoogste podiumplaats. In de Open Klasse won hij de voorrondes tot de halve finale’s en in de herkansingen verloor hij met een minimale verschil van één vlag om de derde plaats. Niettemin was hij tevreden en noteerde Wijk en Aalburger weer een mooie ervaring tussen de grote mannen uit binnen- en buitenland.