vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

NK-brons voor Rick Sonnema

21 september 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - De 17-jarige Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg gehaalde afgelopen zaterdag (19-090 brons tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Karate in Apeldoorn. Deze Nederlandse Kampioenschappen gelden voor alle Karate stijlen die aangesloten zijn bij de Karate Bond Nederland (KBN)

Rick zat in een hele zware poule, maar wilde niettemin zijn Nederlandse titel prolongeren. De karateka wist zich kranig te weren, maar verloor in de halve finale van de uiteindelijke Nederlands Kampioen. Het verschil was minimaal verschil: 1 vlag.

Eenmaal opgeladen voor de herkansingen, er zat nog steeds een podium plaats in het vat, won hij deze en pakte hij toch nog een mooie bronzen medaille mee.

Dit is de zesde keer dat de jonge Sonnema het podium betrad op de Nederlands Kampioenschappen.

Rick komt uit voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk deed mee in de categorie Kata  Junioren 16/17 jaar.