donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Gijsbert Nieuwkoop wint Rabo Meertour 2015

19 mei 2015 (door AalburgNet)

VEEN - Gijsbert Nieuwkoop, de amateurwielrenner uit Veen, won dit weekend de 29e Rabo Meertour 2015 en hield het gele tricot. Zaterdag werd een indivuduele tijdrit gereden over 11 kilometer en een criterium in Wieringerwerf van 58 kilometer.

WTC MaasWaal stond met twee teams aan de start van de Meertour. Team 1 van MaasWaal werd tweede in het Ploegenklassement, maar met een mooi en goed ploegenspel in het afsluitend criterium kon Gijsbert Nieuwkoop in het individueel klassement zijn eerste plaats behouden en de gele trui om zijn schouders naar huis nemen. WTC Maaswaal laat weten: 'De eindoverwinning in de Meertour, een wedstrijd waar hij al vier jaar van droomt, is binnen. Het is een geweldige prestatie.'

Sam Boon uit Hem werd eerste in het puntenklassement. Derde werd Jermo Agema uit Den Helder.

Meertour
De RaboMeertour is een vierdaags wielerevenement voor amateurs en sportklasse-licentiehouders, georganiseerd door Stichting Meertour. De wielerkoers is een must voor elke zich respecterende amateurwielerploeg, want het niveau van de RaboMeertour is al jaren hoog en dus voor renners zeer aantrekkelijk. De eerste Meertour werd in 1987 verreden, de organisatie lag in handen van wielerliefhebbers uit Wieringerwerf.

(Foto WTC MaasWaal - KLIK HIER voor meer foto's op de site van WTC Maaswaal)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.