donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos uitgeschakeld door gebroken rib

30 april 2015 (door AalburgNet)

AALBURG/MEEUWEN - 'Ons Voske'  heeft tijdens een mountainbikewedstrijd haar rib gebroken. Dit gebeurde afgelopen zondag in het Oostenrijkse Haiming. Vos reed de wedstrijd ogenschijnlijk onverstoorbaar uit en eindigde als zestiende. Niet echt een klassering om over te juichen, maar toch keek ze met voldoening terug op het Ötztaler Mountainbike Festival.

Dat was dat, maar toch bleef Marianne last houden. Nader onderzoek wees uit dat er een rib gebroken was. De medische staf rond Marianne Vos spreekt van 'een mooie breuk' die operatief ingrijpen overbodig maakt. Na het weekend wordt de situatie opnieuw bekeken.

Het zit Vos niet mee. Net hersteld van een hamstringblessure, waardoor ze bij het wegseizoen de start miste, moet zij vanwege dit ongemak tenminste een week rust houden.

Op de website van Rabo LIv staat meer info...

Klachten
Een gebroken rib veroorzaakt kenmerkende klachten. De belangrijkste is pijn, waarbij opvallend is dat die bij diep zuchten of hoesten verergert. Gebroken ribben zijn een soort van verwonding die meestal het gevolg is van een botsing of trauma aan de borst. Symptomen van gebroken ribben zijn pijn in het gebied van de schade, het genoemde ongemak tijdens het ademhalen en mogelijke uiterlijke tekenen van letsel op de huid. Aldus de medische encyclopedie.

(Archieffoto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.