zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Karateka Rick Sonnema met goud en zilver naar huis

13 april 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Rick Sonnema heeft afgelopen zaterdag goud en zilver gewonnen bij de tiende Itosu Kata Open, het jaarlijkse toernooi van Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk.

Met een deelnemersveld van  310 karateka’s uit binnen- en buitenland is dit een wedstrijd die hoog op de agenda staat bij de clubs uit Nederland.

Rick deed mee in de categorie teamkata en kata junioren 16/17 jaar. Het team won alle wedstrijden en werd beloond met goud. De jonge Sonnema wust in zijn klasse 16/17 jaar de finale te halen door al zijn voorrondes winnend af te sluiten. Hoewel hij deze verloor, sloot hij de dag af met een hele mooie tweede  plaats.

De wedstrijd werd gehouden in sportcentrum de Slagen in Waalwijk en staat onder auspiciën van de Karate Bond Nederland.