vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Rick Sonnema dubbelt in medailles

6 oktober 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Karateka Rick Sonnema won afgelopen zaterdag goud én zilver op het twintigste Open Elhatri karate toernooi.

Hettwintigste Open Elhatri toernooi in Eindhoven was weer de eerste wedstrijd na de zomerperiode die werd gespeeld onder auspiciën van de Karate Bond Nederland. Deelnemers uit Nederland, Duitsland, België, Engeland streden om het eremetaal.

Rick die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk deed mee in de categorieën Teamkata en tot 17 jaar hoge band en de Open klasse 18+.
Hij wist met het team het goud binnen te slepen met unanieme beslissingen van de scheidsrechters, zowel in de voorrondes als in de finale.

Ervaring
s ’Middags mocht de jonge Sonnema zich weer opladen voor zijn 'eigen' categorie tot 17 jaar en de Open Klasse 18+.De voorrondes hier wist hij met unanieme beslissingen van de scheidsrechters te winnen.
Helaas verloor de Aalburger in de finale en sleepte hij een mooie tweede plaats binnen.

In de Open Klasse verloor hij in de eerste ronde. Er was geen herkansing, maar weer wel een ervaring rijker tussen de grote mannen van 18+.