dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Verweij en Hooijkaas klasse apart in Genderen

31 augustus 2014 (door AalburgNet)

GENDEREN - De vijfde wedstrijd van het Running Center Road Circuit, de 28e stratenloop van Genderen, is gewonnen door de Drunense atleet Koos Verweij.

Nadat bijna 100 jeugdlopers hun wedstrijden gelopen hebben staan iets voor 20.00 uur bijna 125 lopers klaar om de 10 kilometer af te gaan raffelen. Direct na de start neemt Verweij de leiding en loopt van start tot finish onbedreigd aan de leiding. Hij loopt de wedstrijd in een prima tijd van 33.26. De tweede plaats is een grote verassing, regioloper Egbert Hooijkaas uit Zuilichem beëindigt een goed opgebouwde race als tweede en verbetert zijn tijd tot 33.46 en krijgt eindelijk loon naar werken.

Na een lange trainingsperiode, met trainingsweken van meer dan 100 kilometer en zelfs een duurloop van 40 kilometer, komt in Genderen eindelijk de beloning. Hooijkaas toont ook direct aan dat hij bij de betere lopers van Nederland hoort in de klasse master 45.

Als derde, en eerste senior, komt de winnaar van de laatste twee jaar Paul Visser binnen en ook hij loopt een prima tijd van net 34 minuten. Siska Hensen is wederom veruit de allersnelste dame die binnenkomt. Sjaak Hofmans uit Dussen bij de master 55 en Corne Verhoeven uit Werkendam bij de master 35 zijn de overige regiolopers die een podiumplaats behalen. Beide behalen een tweede plaats in hun categorie.

Volgende
De volgende wedstrijd is de stratenloop van Giessen op donderdag 11 september, de oudste loop in de regio. Alle informatie en de uitslagen kun je vinden op www.altenaroadcircuit.nl waar je je ook in kunt schrijven voor de loop in Giessen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.