vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Team van Rijswijk eerste in Zelhem

9 juni 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Onder tropische temperaturen is het Team van Rijswijk uit Wijk en Aalburg zaterdagavond weer gelukt om de volle 50 punten in het truckpull klassement bij te schrijven. Het was voor het team een druk weekend, omdat ze op vrijdagavond voor het talloze thuispubliek in Nederhemert een super mooie demo gegeven hebben. Maar op zaterdag in Zelhem (bij Doetinchem) ging het weer om de puntjes.

Na wat opstartproblemen bij de sleepwagen kon op een mooie zandbaan weer gestreden worden om de felbegeerde eerste plek. De kwalificatie ronde was voor niemand een probleem. Na de sleepwagen verzwaard te hebben kon de finale beginnen. In de loop van de avond werd de zandbaan steeds beter zodat de trucks meer grip kregen en iedereen probleemloos door de finale ronde kwam.
De sleepwagen werd nu serieus zwaarder gemaakt. De eerste uitvallers melden zich nu snel. Toch wisten 4 teams waaronder Team van Rijswijk de finish te halen. Zo kwam er alsnog een superfinale.

Standje kil
De sleepwagen ging nu in standje kil, en Team van Dodeweerd mocht als eerste. Hij wist zijn Daf op een mooie afstand van 86,74 meter te zetten. Als tweede was het de beurt aan Team van Rijswijk. Aan Kees van Dongen de taak om de serieuze afstand van Team van Dodeweerd te kloppen.  Voor Kees en Truck geen probleem hij bleef steken op 89,99meter. Als derde was het de beurt aan Team Bad Bull met hun Volvo.  Zij kwamen niet verder dan 89,55 meter. Als laatste was het Zeeuwse Team van Keulen met hun Daf  aan de beurt. Zij kwamen ook niet aan de afstand van Team van Rijswijk en stonden stil op 85,86 meter.

Het vertrouwen in hun nieuwe motor begint bij de mannen van Team van Rijswijk te groeien. Nadat drie weken terug de motor  het begaf, moest de reserve motor uit het stof worden gehaald. Deze doet zeker niet onder voor de oude. Zo hebben de mannen van Team van Rijswijk alle tijd om de oude motor te reviseren.

(Foto Van Rijswijk)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.