dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Team van Rijswijk tweede in Leende

13 mei 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Voor de tweede keer dit seizoen moest Team van Rijswijk uit Wijk en Aalburg zijn meerdere erkennen in  Team Bos. De omstandigheden  waren bijzonder slecht. Ook in Leende had het de hele dag geregend. Door de natte zandbaan werd bij supersport-trucks de puntenwedstrijd omgezet in een demo-wedstrijd. De hobbysport-trucks konden wel gewoon de puntenwedstrijd  rijden dankzij de goede afstelling van de sleepwagen van Basrijs uit Rijsbergen.

De kwalificatieronde was na wat opstartproblemen uiteindelijk voor alle teams goed te doen. Het leek er op dat de natte zandbaan in de loop van de avond iets beter werd, de sleepwagen ging iets zwaarder voor de finaleronde. Ook deze ronde was voor de trucks op één na geen probleem. Voor de superfinale ging de sleepwagen weer een tandje zwaarder, de eerste afvallers dienden zich al snel aan. Kees van Dongen,Team van Rijswijk, wist echter de finish te bereiken. Helaas voor Team van Rijswijk kwamen er nog vijf teams aan de start waar nog twee teams de finish haalde.

Kleibanen
Zo moest er nog een super super finale gereden worden. De eerste aan de beurt was Team van Rijswijk. Zoekend naar grip kwam de truck op 77,57 meter stil te staan. Team Bos kreeg zijn pk’s beter aan de grond en zette zijn truck op 88,72 meter stil. Aan Team Renault uit Utrecht de taak om hier overheen te gaan, maar zij bleven steken op 72,02 meter.
Team van Rijswijk moest dus voor de tweede keer dit seizoen hun meerdere erkennen in Team Bos met hun Daf. Het wordt dan ook weer tijd dat Team van Rijswijk kleibanen onder hun wielen krijgt. Daar voelt de zwarte Renault zich toch het beste.

(Archieffoto Team van Rijswijk)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.