dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Van Emmerik: sterke race na moeizame trainingen

9 mei 2014 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Op zaterdag 3 mei stond de tweede OW Cuprace van het seizoen op het programma. Renzo van Emmerik uit Meeuwen hield er uiteindelijk een positief gevoel aan over, ondanks dat de trainingen niet naar verwachting verliepen.

De vrijdag ervoor waren er drie trainingen geboekt. Deze kon Van Emmerik goed gebruiken om een andere afstelling van de vering te testen die de mannen van JJ Suspension hadden toegepast. Dit om de motor voor Van Emmerik nog wat stabieler te maken. Iets wat ze zelf niet helemaal goed afgesteld kregen tijdens de voorgaande races. Al gauw merkte hij dat de wijziging vooral met het remmen voor de bochten een positief effect gaf. Door de gewenning aan het iets andere gevoel lukte het hem niet direct om weer in het ritme van de vorige race te komen.
Wat bepaald niet meehielp was het koude weer, want het bleef die dag erg fris en er waaide een harde en koude wind. Daardoor bleef de baantemperatuur laag wat de grip duidelijk verminderde. Ook had Van Emmerik zelf moeite om de lijnen te rijden die tijdens die vorige race zo goed gingen. Hij was daarom ook niet tevreden en het frustreerde hem een beetje dat het rijden niet zo vloeiend ging. Broer Jasper zorgde dit keer voor de catering en een helpende hand.

Tijdens de kwalificatietrainingen op zaterdagochtend probeerde de coureur uit Meeuwen de bochten te verbeteren die nog niet goed liepen. Er waren nog wat kleine afstellingen nodig om hem wat meer vertrouwen te geven in de voorzijde. De rondetijden werden langzaam beter maar meer dan een twintigste startpositie zat er niet in. Van Emmerik: “Ik was onbewust toch teveel bezig met het verbeteren van de rondetijd van de race daarvoor en ging daardoor te geforceerd rijden, iets wat op het TT-circuit niet werkt.”

Focus
Bij aanvang van de race probeerde de Meeuwenaar de trainingen te vergeten en zich vol te richten op de race. Hij focuste zich op een goede start en
een agressieve eerste ronde. Dit lukte hem en hij pakte in de eerste ronde al een paar posities. Dit zette hij door en pakte nog een positie in de ronde daarna. Helaas was er al een gaatje naar de voorste mannen wat hij niet meer dicht kon rijden. Ook kreeg hij bezoek van een andere coureur. Na een paar keer van positie gewisseld te hebben wist Renzo hem toch te verslaan en van hem weg te rijden. Hij kreeg zelfs nog kans om in de laatste ronde een coureur die naast de baan was  gekomen in te halen maar door een gele vlag situatie, waardoor je niet mag inhalen, was dit niet mogelijk. Uiteindelijk een dertiende eindpositie, wat met aftrek van de vier ONK-rijders een negende OW Cup finish op leverde. Deze positie, tezamen met toch weer een lichte verbetering van zijn persoonlijk record, leverde een positief gevoel op.

(Archieffoto)

Lees meer over:

Renzo van emmerik Races motor
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.