woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Karateka Rick Sonnema internationaal sterk

27 januari 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De zestienjarige Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg wist afgelopen zondag tijdens de Beker van Beerse Kata in Beerse (België) een mooie tweede, derde en vierde plaats te bemachtigen. De wedstrijd stond onder auspiciën van de WKF

Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata Junioren tot 18 jaar, teamkata en Kata 16+.
De jonge Sonnema, die vorge week pas zestien werd, kwam nu uit in een voor hem nieuwe categorie met enkel toppers uit Nederland en Belgie.
De karateka startte direct tegen de huidige Nederlands Kampioen tegen wie hij zich kranig verweerde. Hij verloor nipt met 3 tegen 2 vlaggen.
In de herkansing scoorde Sonnema een bronzen plak.

Rick stond ook ingechreven bij de Senioren 16+. In ide categegorie sloot hij de eerste ronde winnend af met een mooie 5-0. De huidige Nederlands Kampioen Senioren was echter een maatje te groot. In de herkansing kwam de pro in spé uit op een vierde plek.

In de teamkata werd hij tweede en ging dus ook met zilver naar huis.