vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Rick Sonnema: brons en goud in Stadskanaal

20 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De vijftienjarige Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg bemachtigde afgelopen zaterdag tijdens de Open Noordelijke Kampioenschappen Kata  in Stadskanaal een mooie eerste én derde plaats.Dit was voor Rick de eerste wedstrijd in 2014 en de laatste in deze categorie. Hij gaat nu over naar 16+ junioren.

De jonge Sonnema, die de voorrondes tot de kwartfinales winnend wist af te sluiten, moest zijn meerdere erkennen in de latere winnaar van het toernooi. Hij wist zichzelf netjes terug  te vechten in de herkansingen en dit werd beloond met een mooie bronzen plak.

De karateka deed ook mee met  teamkata. Dit team liep voor de eerste keer op wedstrijd in deze samenstelling goed en dit werd dan ook beloond met een mooie gouden plak en complimenten van de organisatie.

Bond
Rick die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk deed mee in de categorie Kata en Teamkata cadetten tot 16 jaar. Deze wedstrijd stond onder auspiciën van Karate Bond Nederland.