vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Van den Nieuwenhuizen winnaar ABC Mortel Open 2014

18 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Zaterdag werd bij Tafeltennisvereniging Raly het jaarlijks terug komend tafeltennistoernooi voor senioren gehouden. Het toernooi was weer mooi gevuld met een flink aantal tafeltennisspelers uit heel Nederland.

Er werd deze zaterdag gestreden om de felbegeerde eerste plaats en de prachtige wisseltrofee. Vorig jaar werd deze prijs gewonnen door Johan van den Nieuwenhuizen en hij was weer van de partij om zijn titel te kunnen prolongeren.

Voor de eerste categorie waren de spelers in twee poules ingedeeld, voor de tweede categorie was dit één poule en voor de derde categorie was dit ook een  poule.
Bij poule twee en drie werd er in eerste instantie in de voorrondes gestreden om plek 1 en 2, want om die plaatsen werd ook de finale gespeeld.
Voor de eerste categorie werden er kruisfinales gespeeld, de nummer één van poule 1 tegen de nummer twee van poule 2 en ook nog de nummer twee van poule 1 tegen de nummer een van poule 2.

Tijdens de voorrondes werd er enorm strijd geleverd om toch in de finales te kunnen spelen. In categorie 3 werd de derde plaats in een mooi gevecht met Wilbert Versteeg, met een zelfs een uitschieter in de eerste set van 24-22 voor Wilbert, maar toch ging Geerlof bij de Vaate er met de derde prijs van door. De eerste prijs ging tussen Gert den Tuinder uit Zetten en Rally speler Henk Timmermans. Henk probeerde van alles maar Gert liet zich niet gek maken en won de eerste prijs in categorie 3.

In categorie 2 werd de derde en vierde plaats een strijd tussen Robert vd Wetering en Mark van Ingen. Beide spelers waarden enorm aan elkaar gewaagd. Maar Mark moest toch zijn meerdere erkennen in Robert v.d. Wetering.
De eerste plaats ging tussen Gerrit Crum (Sethone) en Jan Versteeg (TTV Rally). Jan probeerde met zijn ervaring de jongere Gerrit Crum te verslaan, maar Gerrit was toch te sterk voor de tafeltennisspeler uit Wijk en Aalburg, dus Gerrit Crum won de eerste prijs in categorie 2.

Spektakel
In categorie 1 viel de hele dag enorm veel spektakel te bewonderen, met als resultaat twee kruisfinales. De eerste kruisfinale ging tussen Jan den Daggelder en de winnaar van vorig jaar Johan van den Nieuwenhuizen. Jan probeerde van alles maar kreeg geen vat op de kwaliteiten van Johan. Johan won dus de eerste kruisfinale.
De tweede kruisfinale ging tussen Frank Straatman, verliezend finalist van vorig jaar en Rene Lauwerijse. Het was een enorm spannende wedstrijd en beide waren aan elkaar gewaagd, maar toch werd Frank Straatman de winnaar.

Voor de derde en vierde moest er dus gestreden worden tussen Rene Lauwerijse en Jan den Daggelder, in de wedstrijd kwam Rene Lauwerijse als winnaar uit de bus en werd derde.

De finale ging net zoals vorig jaar tussen Johan van den Nieuwenhuizen en Frank Straatman. Er werd door beide mannen werkelijk prachtig tafeltennis gespeeld. Maar toch was het spel van Johan net iets constanter als dat van Frank. Zodoende won Johan van den Nieuwenhuizen met 3-1 in een best of vijf van Frank Straatman.
Dus voor de tweede maal op rij mocht Johan van den Nieuwenhuizen met de eerste plaats en wisseltrofee naar huis.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.