vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

PowerHouse SA indrukwekkend groots

14 januari 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG / REGIO - Stichting Powerhouse Sport kan met zeer veel plezier en trots terug kijken op het eerste evenement in het jubileumjaar van Powerhouse Sport Awards. In tegenstelling tot voorgaande jaren was de plaats van handeling niet de Ridderzaal maar de sporthal van d’Alburcht in Wijk en Aalburg.

Omgetoverd tot een evenementenzaal in de huisstijlkleuren van Powerhouse Sport Awards paars, werd het een drukte van belang. Ruim vijfhonderd gasten konden optredens zien van Lennie van Zandwijk en Judy Blank, die de zaal op haar hand kreeg. Het koperensemble van Oefening en Uitspanning begeleidde live de op grootscherm zichtbaar wordende bekendmaking van de winnaars. Deze vorm van presentatie werd met lovende kritieken ontvangen; van smaakvol, tot professioneel en ‘alsof het de Olymische Spelen is”.
Er was niet alleen spanning en sensatie maar ook topentertainment. Naast Meet & Greet met dertig topsporters en ploegen uit de regio waren er sportieve demonstraties. Urbanstylz uit Elshout verzorgde een aantal spetterende optredens. Laura Ruijsch en twee collega acro-gymnastes van Flik Flak uit Den Bosch kregen de zaal stil. Dat gold ook voor twirlster Mandy Stalenhoef van Rizado uit Waalwijk die haar optreden zag als de generale repetitie voor het komende NK.

Hoog niveau
Toen liepen alle genomineerden onder luid applaus over de rode loper naar het podium. Daar werden zij ontvangen, toegesproken en geïnterviewd door Jetty Duister. Verbazingwekkend was het hoge niveau van de prestaties van de genomineerden. Ook de doelstellingen voor 2014 logen er niet om. Er staat de regio nog veel te wachten. Als alle WK-doelen bereikt moeten de gemeenten Aalburg, Woudrichem, Werkendam, Zaltbommel, Heusden en Waalwijk hun begroting aanpassen om de huldigingen te kunnen uitvoeren.

Coen Swijnenburg, Michiel van der Heijden, Viviana van Hees, Marianne Vos, Beachvolleyster Schoon/denHaan en RedRag Tachos mochten de grootste beker ontvangen. In de categorie Sportvrouwen Junioren was de strijd het hevigst. Vijf meiden die allemaal op nationaal en internationaal niveau gepresteerd hadden. Zij gaan op jacht naar de titel van Sportvrouw Senioren Marianne Vos zo lijkt het. Alle genomineerden kregen bloemen, een beker en tips voor de toekomst van topsporters die het klappen van de zweep al kennen. Zij wonnen allemaal europese-,wereldtitels, een Olympisch diploma of zelfs – medialles. De inspiratiebronnen Marianne Vos, Michiel van der Heijden, Yuri van Gelder, Debora Schoon en Patrick van Balkom mochten in de twintigjarige geschiedenis allemaal minimaal één Award in ontvangst nemen. Paralympier Laura de Vaan uit Den Bosch is al een paar jaar jurylid bij de regionale sportverkiezingen. Voor dressuurrijdsters Marlies van Baalen was er een aandenken; meest genomineerde individuele sporter. De Biesboschzwemmers ontving die prijs voor meest genomineerde vereniging.

Een jubileum moet gevierd worden. En de eerste klap was zeker een daalder waard. Deze avond verliep prima, er waren tevreden vrijwilligers en genodigden. Voorzitter Jetty Duister: “Moe, maar voldaan.” Op 15 april volgt het tweede van in totaal vijf evenementen ‘Challenge the Change’ een seminar voor coaches, leiders en managers dat plaats zal vinden in Fort Altena.

Voor informatie en aanmelding vanaf heden: info@powerhouse-sportawards.nl
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.