dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Powerhouse Sport Awards wordt bruisende editie

30 december 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Stichting Powerhouse Sport is volop bezig met de voorbereidingen voor het eerste evenement in het jubileumjaar van Powerhouse Sport Awards. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het event nu ook toegankelijk voor niet genodigden. Het draait die avond om de vraag: 'Wie worden de opvolgers van Europees kampioene Sanne Vos, Marianne Vos, Michiel van de Heijden, Coen Swijnenburg, Beachvolleybal teams Schoon/den Haan en Bolink/Nieuwkoop?'

Want vrijdagavond 10 januari wordt in d'Alburcht bekend gemaakt wie de Sportmannen, Sportvrouwen en Sportploegen van 2013 worden.
Drie selecties van prachtige sportprestaties hebben al plaatsgevonden. 139 namen van sportploegen en individuele sporters uit de gemeenten Aalburg, Werkendam, Woudrichem, Heusden, Waalwijk en Zaltbommel (170.000 inwoners) stonden bij aanvang op papier. Ruim zeventig daarvan hebben hun prestaties toegelicht in een enquête voor ronde twee.
Tijdens kerstdagen heeft de laatste selectie plaatsgevonden. Vijf genomineerden in zes categorieën zijn inmiddels uitgenodigd voor de jubileumeditie van Powerhouse Sport Awards. Het is wederom een indrukwekkende lijst geworden door even indrukwekkende geleverde prestaties. Alle genomineerden worden op het podium letterlijk en figuurlijk in de spotlights gezet. De prijsuitreikingen op 10 januari zullen verricht worden door prominente topsporters die Olympische en WK-medailles op zak hebben.

Jubileum
Een jubileum moet gevierd worden. Sporthal D’ Alburcht in Wijk en Aalburg is de plaats van handeling. Er zal niet alleen spanning en sensatie maar ook top entertainment zijn. Naast Meet & Greet met dertig topsporters en ploegen uit de regio zijn er sportieve demonstraties. Urbanstylz uit Elshout verzorgt met Nederlands Kampioenen Hip Hop demoteams B-Fresh & Bounce een knallend spetterende opening, speciaal uitgevoerd voor de 20 jarige jubilaris. Drie acro-gymnastes van Flik Flak uit Den Bosch, waaronder EK-deelneemster Laura Ruijsch uit Zaltbommel zullen een spectaculaire routine laten zien. Zij waren afgelopen weekeinde nog actief tijdens het Univé gymgala in Almere. Mandy Stalenhoef van Rizado uit Waalwijk ziet haar optreden rythmic twirl als de generale repetitie voor het komende NK.

Het muzikale entertainment wordt onder andere verzorgd door Judy Blank uit Aalst. Het rauwe, maar gecontroleerde randje in de stem van deze jonge dame sleept je mee naar de verhalen in haar liedjes. Judy is vooral bekend als finaliste van Giel Beelen's tv-programma 'de Beste Singer-Songwriter van Nederland'. In juli heeft ze het podium op het wereldberoemde North Sea Jazz festival betreden en naast haar eigen presentatie gezongen met levende legende Seasick Steve.

Ook Lennie van Zandwijk zal optreden. Door haar deelname aan The Voice of Holland in 2010, kwam haar muzikale carrière in een stroomversnelling. De Veense studente aan de Herman Brood Academie en koor dirigente heeft al samengewerkt met Pearl Jozefzoon en diverse andere artiesten.
Het koper ensemble van brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg, de ‘verse’ Nederlands Kampioen zal een bijzondere bijdrage leveren aan de omlijsting van het evenement.

Het slotakkoord is voor DJ PTRCKVNBLKM. Patrick van Balkom is bronzen medaillewinnaar 200m WK indoor 2001 en 4x100m estafette WK 2003. Die laatste leverden hen de Jaap Eden trofee voor Sportploeg van het jaar 2003 tijdens NOC*NSF Sportgala op. Van Balkom is fysiek trainer voor NOC*NSF en was onder meer betrokken het Nederlands dames hockeyteam en de nationale zeilploeg op weg naar de Olympische Spelen in Londen. Dit jaar heeft hij als nevenfunctie jurylid voor de Powerhouse Sport Awards en DJ.

Reserveren
De organisatie van de Jubileumeditie Powerhouse Sport Awards adviseert kaarten te reserveren want 'VOL is VOL.' Powerhouse Sport Awards wordt gedragen door de sporters, verenigingen, bestuurders, coaches en onontbeerlijk de vrijwilligers. Er zijn deze avond ook nog prachtige prijzen te winnen. Kortom, voldoende reden om bij dit spektakel aanwezig te zijn.

 

Lees ook het artikel op Werkendam.net met onder meer alle genomineerden... (Foto Aalburg.net: Lennie van Zandwijk treedt op in sportal d'Alburcht)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.