woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Ons Voske sportvrouw van het jaar

18 december 2013 (door AalburgNet)
 
AMSTERDAM/MEEUWEN – In Amsterdam is Marianne Vos tijdens het NOC*NSF Sportgala voor de derde keer in haar loopbaan uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. 'Ons Voske' werd verkozen boven zwemster Ranomi Kromowidjojo en schaatsster Ireen Wüst. Ze kreeg de titel eerder in 2008 en 2009.
 
Op het podium sprak zij: 'Geweldig om hier weer te zijn met die andere genomineerden. Als je daarmee genomineerd bent, is dat al heel bijzonder. Als je gekozen wordt door de andere sporters, geeft dit wel heel veel glans. Ik kan daar best trots op zijn. In een na-olympisch jaar was het best moeilijk voor mij. Dat laat ook zien dat het toch niet allemaal vanzelf gaat. Gelukkig stond ik er wel op het juiste moment, maar dit geeft deze prijs voor mij wel extra veel waarde. Ik wil daarmee mijn ouders, mijn broer en mijn coaches bedanken dat ze al die tijd naar mijn geklaag hebben geluisterd. Deze prijs is ook voor jullie.'
 
Marianne is de vierde vrouw in Nederland die deze titel drie keer wint. Eerder deden dat Leontien van Moorsel, Ada Kok en Sjoukje Dijkstra.
 
(Foto Aalburg.net)

Lees meer over:

Marianne vos sportvrouw
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.