woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Nieuw boek: de Giro door de ogen van Marianne Vos en Ellen van Dijk

22 november 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Marianne Vos en Ellen van Dijk acteren iet alleen op de weg, maar doen dat nu ook in een boek. In het woensdag uitgekomen ‘Strijd in het vrouwenpeloton’ nemen zij de lezers mee in hun verhaal van de Giro Donne. 2011. Deze werd door Vos gewonnen, terwijl Van Dijk zich destijds opwierp als helper van haar Amerikaanse kopvrouw. Vos is wereldkampioene wegwielrennen en veldrijden en Van Dijk wereldkampioene tijdrijden en ploegentijdrit. Twee kanjers dus die hun verhaal nu op schrift hebben gesteld.

De uitgever noteert: 'Een literaire roman, gebaseerd op de heldendaden uit de grootste vrouwenkoers van het seizoen. Auteurs Jeanine Laudy en Jan-Willem Verkiel bieden een mooi inkijkje in Vos’ strijd om de eindzege en laten de lezers ervaren hoe meesterknecht Van Dijk haar Amerikaanse kopvrouw Evelyn Stevens op sleeptouw neemt. Twee totaal verschillende verhalen, verweven in één prachtig boekwerk.'

Video
Ook is er een videoreportage verschenen met interviews met Marianne Vos en Ellen van Dijk en schrijfster Jeanine Laudy uit Leiden. De laatste schreef samen met Jan Willem Verkiel het boek ‘Strijd in het vrouwenpeloton’.

(Foto Sportpromotions)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.