donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg in de ban van 7 dorpenomloop

15 mei 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Aalburg raakt steeds meer in de ban van de Rabobank 7-Dorpenomloop die volgende week zaterdag 25 mei voor de zevende keer verreden zal worden. De aankomende dagen zet de organisatie de laatste puntjes op de “i”. Het was ook dit jaar weer een enorme klus de benodigde 200 vrijwilligers die nodig zijn voor het grootste sportevenement in de regio weer bij elkaar te krijgen, maar de organisatie is positief dat het ook dit jaar weer gaat lukken.

Het hoofdnummer van de dag de wedstrijd bij de vrouwen heeft dit jaar het sterkste deelnemersveld ooit in de historie van de Omloop. De complete wereldtop zal in Wijk en Aalburg van start gaan met maar liefst 14 ploegen uit het buitenland. Ploegen uit onder andere Australië, Noorwegen, Engeland en dit jaar voor het eerst ook vier ploegen uit Italië zullen de strijd aangaan met wereld- en Olympisch kampioene Marianne Vos. Onder de deelneemsters onder andere de Italiaanse Bronzini die Marianne al twee keer van een wereldtitel wist af te houden. Het belooft dus weer een spannend middagje te worden. Vrijdag melde zich ook nog de Italiaanse topploeg Faren Let’s Go Finland, die onder andere de toprensters Fabiana Luperini en Marta Bastianelli (wereldkampioen in 2007) in hun gelederen hebben. Ook het Nederlandse talent Ashlynn Van Baarle die in 2011 nog Nederlands kampioene op de weg bij de junioren werd komt uit voor deze ploeg, evenals de kampioene van Zwitserland en oud ploeggenote vanMarianne Vos Patricia Schwager
 
Vol programma
In de morgenuren starten traditioneel ook de nieuwelingen voor hun wedstrijd over 90 kilometer, en ook hier het maximale aantal deelnemers met de complete top van Nederland. Op het kleine parcours in Wijk en Aalburg ook de hele dag een drukte van belang, om 09.35 uur is er een Dikke Banden Race voor de jeugd uit de regio. Daarnaast veel jeugdwedstrijden en om 13.00 uur starten de handbikers met daarbij Laura de Vaan uit Den Bosch. Deze dame behaalde vorig jaar bij de Paralympisch voor Nederland een zilveren en bronzen medaille. Alle reden dus om op zaterdag 25 mei naar Wijk en Aalburg te komen. Nieuw is dit jaar ook een bloemenmarkt die ter hoogte van de Ned. Hervormde Kerk gehouden zal worden.
 
Voor meer informatie kijk op: www.deomloopvanaalburg.nl
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.