Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Fusie Noad32 / Willhemina26 definitief van de baan'
01mei 2013

Fusie Noad32 / Willhemina26 definitief van de baan

WIJK EN AALBURG - Op initiatief van de gemeente Aalburg, kwamen beide besturen van Noad’32 en Wilhelmina’26 zo’n anderhalf jaar geleden met elkaar in gesprek om met elkaar af te tasten of er mogelijkheden zouden zijn voor één voetbalvereniging in Wijk en Aalburg.

Na de nodige research en met een officieel onderzoeksrapport als onderbouwing werd er een drukbezochte bijeenkomst in d’Alburcht gehouden en werd met Omroep Brabant en RTL7 zelfs de landelijke pers gehaald. Het toekomstbeeld dat men voor ogen hadden was duidelijk, namelijk de leden uiteindelijk laten stemmen wie voor of tegen de nieuwe fusieclub was.

Belasting
Wilhemina'26 noteert op haar site: "Tot die stemmingsronde zal het niet komen, want de gemeenteraad heeft afgelopen week binnen tien minuten besloten dat het verplaatsen van beide voetbalverenigingen voorlopig nog niet aan de orde is! Beide verenigingen hebben zelf inmiddels de wijsheid opgedaan dat het financieren van een dergelijk project ook weleens een hele zware financiële belasting op de leden kan gaan worden."

Zowel Wilhelmina’26 alsook Noad’32 gaan nu kijken welke investeringen vereist zijn om op het eigen complex de toekomst positief tegemoet te kunnen treden. Beiden blijven zelfstandig. "De positieve kant van het verhaal is dat vooral op bestuurlijk niveau de banden enorm zijn aangehaald en dat we dat ook in de toekomst gaan trachten dit zo te houden!"Deel dit bericht met je vrienden!