donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Opnieuw winst voor Truckpullteam Van Rijswijk

22 april 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Onder mooie weersomstandigheden sleepte team Van Rijswijk vrijdagavond in Herwijnen de winst opnieuw binnen. Op een mooie kleibaan streden veertien teams om de eerste plek.

De baan leek in het begin aan de droge en losse kant, maar werd gedurende de avond steeds beter. In de kwalificatieronde kwamen bijna alle teams aan 100 meter. De baan trok behoorlijk zwaar wat zorgde voor de eerste afvallers in de finaleronde. Team van Rijswijk was dan ook blij dat ze de kleibanden gemonteerd hadden. De truck had dan ook geen moeite door de finaleronde te komen, ondanks de stevige concurrentie. Zes teams reden de superfinale.

Sterkste
Team van Dodeweerd mocht als eerste, kwam op een mooie afstand van 95,91 meter. Renault Utrecht ging een versnelling te hoog weg wat een koppeling kostte en bleven steken op 30,55 meter. Als derde moest Team van Rijswijk,. Kees van Dongen ging in een gewaagde versnelling van start en met hoge snelheid richting finish. Even leek het er op dat de truck zich rond de 99 meter in zou graven, maar de truck bleef rollen en kwam nipt over de finish. Team Shavepower was opnieuw de verassing van de avond met een mooie afstand van 97,55 meter. Als vijfde Team van Dijk met hun Volvo tot 87,57 meter. En als laatste Team van Keulen, zij zouden het Team van Rijswijk nog lastig kunnen maken. Even leek het erop dat ook zij over de finish zouden komen, maar bleven steken op 99,61meter.

Dus ook in Herwijnen was Team van Rijswijk de sterkste. En dat is een mooi begin van het seizoen. (Foto Van Rijswijk)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.