zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos naar vierde zege in 'Binda'

22 maart 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN / Italië - Het Rabobank Liv/Giant Team staat zondag met teams aan de start van twee grote wedstrijden. Marianne Vos start met vijf ploeggenotes in de tweede Wereldbekerkoers van het seizoen, de Trofeo Alfredo Binda nabij het Gardameer. Vos won drie van de laatste vier edities. Zes andere Raborensters rijden in de bekende klassieker Gent-Wevelgem in Vlaanderen

Marianne Vos gaat in de 120 kilometer lange Italiaanse klassieker Trofeo Alfredo Binda dus op weg naar haar vierde overwinning in vier jaar. Het parcours van de Wereldbekerwedstrijd is ideaal voor de alleskunner. In de laatste 84 kilometer staat op het plaatselijke circuit liefst vijfmaal de vijf kilometer lange beklimming van de Orino op het programma. De top van die 450 meter hoge berg ligt op zes kilometer van de finish. Onderweg naar het circuit gaat het peloton al over meerdere beklimmingen tot 650 meter hoogte.

Ploegleider Koos Moerenhout wees de volgende rensters aan voor de tweede Wereldbekereditie van het jaar: Lucinda Brand, Megan Guarnier, Pauline Ferrand-Prevot, Roxane Knetemann, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos. (Rabo sport)

Lees meer over:

Marianne vos wielrennen zege
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.