zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

GDC tegen Rijsoord eindigt in gelijkspel

4 februari 2013 (door AalburgNet)

EETHEN - Zaterdag VV GDC tegen Rijsoord. De wedstrijd begon net na half drie op het schitterende kunstgras. Zonder de geschorste Khalid Rhali, maar met Nick de Zeeuw terug in de basis na een knie blessure. De eerste aanval van Rijsoord was direct een kans. Pernell Papa kreeg de bal over rechts via Dane Brard en Gerome van Zonderen, maar de negentienjarige Wesley van der Wardt, doelman van GDC, pakte de bal goed. De vele wind maakte zuivere passes lastig, waardoor over en weer de passing slordig was. Waar aan de andere kant GDC ook wel kansjes begon te krijgen bleef het door uitstekende reddingen van Raymon Kuipers 0 - 0. Rijsoord wist wel het overwicht in de wedstrijd te behouden en de thuisploeg goed onder druk te zetten. Na 27 minuten spelen was daar de grootste kans van de wedstrijd en ditmaal voor Mike van Gool en Gerome van Zonderen. Kort daarna was er opnieuw een grote kans voor Rijsoord via Sander Barragan die zijn schot op de paal ziet eindigen.

Tweede helft
Net als in de eerste helft creëerden Rijsoord meteen in de eerste minuut een goede kans. Het schot werd tot hoekschop verwerkt door de goalie van GDC. Verder in de tweede helft heel veel oponthoud door blessurebehandelingen aan de kant van GDC. Dit kwam het spel van Rijsoord zeker niet ten goede. Het tempo werd volledig uit de wedstrijd gehaald. De geel/blauwe muur van GDC was zodanig opgesteld dat er voor Rijsoord geen doorkomen aan was. Na iets langer dan 90 minuten floot scheidsrechter Jan IJpelaar af en eindigde GDC – Rijsoord in een 0 – 0 gelijkspel.