vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

7 Dorpenomloop Aalburg gaat samenwerken met twee andere klassiekers

26 januari 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De Rabobank 7 dorpenomloop gaat een samenwerking aan met twee andere Wielerklassiekers voor vrouwen. Opzet is om deze drie klassiekers, die allemaal een UCI-status hebben, nog meer op de kaart te krijgen.

Het betreft de Nederlandse wedstrijden Boels Rental Hills Classicen (vindt plaats op 24 mei in Valkenburg), Rabobank 7-Dorpenomloop van Aalburg (op 25 mei) en de Belgische wedstrijd Gooik-Geraardsbergen-Gooik (op 26 mei). De organisaties hopen met de samenwerking niet alleen alle topploegen uit de UCI-ranking aan de start te krijgen, maar door het maken van twee klassementen met prijzengeld de wedstrijd nog aantrekkelijker te laten zijn. Er komt een sprintersprijs, waarvoor de punten te verdienen zijn bij de aankomsten en bij twee tussensprints in alle drie de wedstrijden. Ook komt er een bergklassement. Daarvoor kunnen alleen in Aalburg geen punten behaald worden.

Klassementen
Besloten is ook geen algemeen klassement in te stellen. De organisaties willen voorkomen dat na de eerste wedstrijd in Valkenburg de twee daaropvolgende wedstrijden verdedigende koersen zullen worden. Organisator Marten de Lange (Rental Hills Classicen), ook bekend van de Holland Ladies Tour,  was daar heel duidelijk over: "Samenwerken is een prachtig instrument om de wedstrijden naar een hoger niveau te tillen, maar we moeten ook weer niet afhankelijk worden van de andere wedstrijden. Zelfstandig blijven is dus belangrijk.”
Wijk en Aalburg en Gooik zijn dezelfde mening toegedaan. Hans Verbeek, voorzitter van de Rabobank 7-Dorpenomloop van Aalburg, ziet de samenwerking van de drie wedstrijden als een belangrijk instrument om het vrouwenwielrennen opnieuw in de belangstelling te krijgen.

Marianne
De wedstrijd in Wijk en Aalburg wordt gezien als de thuiswedstrijd van wereldkampioene Marianne Vos en deze wedstrijd al vier keer heeft gewonnen. Ook de organisatie van Gooik (waar de Belgische supportersclub van Vos zetelt) was ook blij met de overeenstemming, waardoor het geheel nog meer internationale allure krijgt.

Lees meer over:

7 dorpen omloop rabobank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.