vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Studio Aktief en Fysiocompany Groenen gaan samenwerken

7 december 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Studio Aktief, Centrum voor Gezond Bewegen, en Fysiocompany Groenen, beiden in  Wijk en Aalburg, gaan een intensievere samenwerking aan. Belangrijkste doelgroepen daarbij zijn senioren en ouderen in de gemeente Aalburg. Hoofddoel is deze groepen nog beter te kunnen begeleiden en te faciliteren, onder het motto: “Gezond bewegen voorop.”   

Groenen en Studio Aktief werken al langer samen, maar gaan dat professionaliseren. John Bruurmijn, eigenaar van Aktief: “Fysiocompany Groenen maakt al anderhalf jaar gebruik van onze apparatuur om cliënten met medische klachten in het bewegingsapparaat te behandelen. Daarnaast faciliteren wij ook specifieke doelgroepen vanuit de fysiotherapie, bijvoorbeeld mensen met diabetes. En onlangs zijn we gestart met een groep cliënten met depressieve klachten. Deze worden buiten openingstijden in onze studio begeleid door specialisten vanuit de Fysiocompany.”
Drempel

“Wat voor ons van belang is”, vult fysiotherapeut Peter Groenen aan, “is dat de klachten van onze cliënten, na hun behandeling, niet telkens terugkomen. Daarvoor schrijven wij de juiste oefeningen voor en de bedoeling is dat cliënten die blijven doen . Juist daar kan Studio Aktief veel meer in betekenen. En dat laatste is iets wat met name senioren en ouderen zich te weinig realiseren. Er is een zekere schroom om naar ‘de sportschool’ te gaan. Die drempel willen we samen wegnemen.”
Overgangsgroep

Groepsbehandeling
Daarvoor bieden de Fysiocompany en Studio Aktief cliënten vanaf december dit jaar de mogelijkheid aan om na fysiotherapeutische groepsbehandeling via Fysiocompany, het bewegingsprogramma voort te zetten bij Studio Aktief. Daarbij worden de voorgeschreven (medische) bewegingsprogramma’s door instructeurs van Aktief, tijdens reguliere openingstijden, voortgezet.  Nagestreefd wordt om de cliënten zoveel mogelijk in hun eigen groep mee te nemen. Dat biedt meer vertrouwen, volgens Groenen en Bruurmijn.    
Spreekuur

Andersom is het zo dat klanten van Aktief met wat moeilijkere bewegingsklachten, maar waarbij niet noodzakelijkerwijs fysiobehandeling nodig is, vaak geholpen zijn met een professioneel onderbouwd bewegingsprogramma. Bruurmijn: “En daar hebben wij de specialistische kennis van de fysiotherapeut bij nodig. Daarom zijn wij gestart om samen met de Fysiocompany iedere week een consultatie-uur aan te bieden, waarbij leden van Studio Aktief een gratis screening krijgen door een fysiotherapeut van Groenen. Een persoonlijk en gratis spreekuur, waarbij Aktief een  gewogen bewegingsprogramma opstelt met advies van Groenen. Belangstellenden dienen zich hiervoor van tevoren aan te melden bij Aktief.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.