dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Vissen om de surprises

4 december 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Zaterdag 1 december 2012 werd er gevist om de Kebo bokaal en was het tevens surprise vissen. Het viswater deze middag was de alm in het dorp Almkerk.

Voor het surprise vissen moest men zich een week van tevoren opgeven in verband met de inkopen van Sint en Piet. Er waren 16 deelnemers die zich voor dit evenement hadden laten inschrijven aan de Broekse vijver. Om 13.00 uur werden de visstekjes bekend gemaakt en vertrokken we naar het viswater waar de visstekjes waren uitgezet door de wedstrijdcommissie.
Daar aangekomen zocht een ieder zijn visstekje op en bracht zijn visgerei in orde in afwachting van het startsignaal waarop de dobbers te water mochten. Er werd in het begin driftig gevoerd waarna men zeer geconcentreerd ging vissen om zoveel mogelijk te vangen.
Het weer was bewolkt en regenachtig en met een zuid – westen windje van 3 – 4 bft werd het ongeveer 2 graden.

Na twee uur gevist te hebben klonk het eindsignaal waarop een ieder inpakte en wachtte op de weegploeg die de balans van deze middag kwam registreren. Na het wegen brachten we onze natte spullen naar de auto en vertrokken we naar ons clubhuis café t’zwaantje te Genderen waar de prijsuitreiking plaats vond. Daar werd onder het genot van een hapje en een drankje nog wat nagepraat waarna Lena de uitslag bekent maakte en sponsor de Kebo hartelijk bedankte voor het beschikbaar stellen van de bokaal.

Tevens hadden Sint en Piet ook voor de surprices gezorgd in de vorm van een boodschappen pakket die iedere visser mee kreeg als hij huiswaarts keerde waarvoor Sint en Piet nog hartelijk werden bedankt door alle vissers.

De uitslag is als volgt.

1e H Weck 1970 gram.
2e W van de Water 910 gram.
3e L Kleian 910 gram.
4e Z van der Stelt 870 gram.
5e T van der Kolk 760 gram.
6e K Treffers 750 gram.
7e J de Ruiter 720 gram.
8e D van de Herik 700 gram.
9e D Schalk 650 gram.
10e L van Berkel 530 gram.
11e J van Ballegooyen 510 gram.
12e J Treffers 430 gram.
13e Wt van der Kolk 350 gram.
14e W van der Kolk sr 310 gram.
15e M Blom 90 gram.
16e R Minkels 50 gram.

De totale vangst van deze middag was 10 kilo en 410 gram.

De volgende wedstrijd is op 15 december dan is het kerstbout vissen met als viswater de alm in het dorp Almkerk. Ook voor deze wedstrijd geld één week van te voren aanmelden in verband met de aankopen van de kerstbouten. De nummers van de visstekjes moeten afgehaald worden aan de Broekse vijver. Mede namens het bestuur een ieder veel visplezier toegewenst.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.