zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Drie teams van Rally kampioen

4 december 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen zaterdag kon bij Rally de vlag uit. Drie van de vier jeugdteams werden kampioen. Voor Rally 2 en 4 was het kampioenschap al een zekerheid, maar de wedstrijd moest nog gespeeld worden voor de punten. Voor Rally 3 lag er een zeer spannende wedstrijd in het verschiet tegen de nummer 1 van de competitie en Rally 3 daarop volgend met maar twee punten verschil.

Voor Rally 2 was het een formaliteit om tegen Irene uit Tilburg te moeten optreden, Rally stond al met ruime punten op de 1e plaats en waren niet meer in te halen. Ze wonnen deze partij en werden met overmacht kampioen.

Kar
Voor Rally 3 lag het net iets anders, zij lagen met twee punten achter op de nummer 1. Dit was ook hun tegenstander voor deze laatste alles beslissende wedstrijd. Smash uit Geertruidenberg moest dus worden verslagen met twee punten verschil om gelijk uit te komen in de stand om het kampioenschap. Het voordeel was wel voor Rally dat de thuiswedstrijd tegen Smash geëindigd was in 5-5. Dus met een theoretische einduitslag van 4-6 zou Rally 3 kampioen worden met evenveel punten als Smash.
Er moest dus flink aan de kar getrokken worden door het team van Rally. Met Rutger Weerheim, Twan Vos en Andre Gelijnse in de gelederen begon de strijd om het kampioenschap. Rutger en  Andre wonnen beide twee punten en Twan wist een punt  en bijna twee punten binnen te slepen. Twan maakte het in de laatste de wedstrijd de topscorer van Smash nog heel moeilijk om hem in de vijfde set net niet de baas te kunnen zijn. De dubbelpartij werd ook nog door Rally gewonnen, dus zo was de eindstand 4-6 voor Rally 3. En waren ze kampioen geworden.

Rally 4 was ook al zeker van het kampioenschap mar moesten hun laatste wedstrijd nog spelen tegen Stiphout uit Helmond en als een waardig kampioen werd Stiphout opgerold met 1-9. En was het kampioenschap een zekerheid.

Zoveel kampioenen in de jeugd is een unicum voor Rally, de kampioenen worden op 12 december om 20:30 uur gehuldigd in de sporthal aan de Tulpstraat in Wijk en Aalburg.

Prestatie
Dan hebben we nog een knappe prestatie van Rally 1 mede te delen. Want Rally 1 speelt dit seizoen voor het eerst landelijk en doen dit heel goed. Zij moesten afgelopen zaterdag naar Rotterdam tegen Shot '65. Shot '65 stond op de derde plaats en Rally knap 4e, Rally 1 versloeg de Rotterdammers met maar liefst 3-7en kwamen net een paar punten te kort voor de derde plaats! Rally handhaaft zich dus heel netjes met een knappe vierde plaats in het landelijk geweld van de tafeltennissport.

Lees meer over:

kampioen Rally
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.