donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos: Olympisch Goud!

30 juli 2012 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Marianne Vos - 'ons Voske '- werd afgelopen zondag in Londen schitterend Olympisch Kampioen in de wegwedstrijd voor de vrouwen. Marianne was na 140 kilometer koers oppermachtig in de sprint met medevluchters Elizabeth Armitstead uit Groot-Brittannië en de Russische Olga Zabelinskaja.

Vanaf het begin probeerde Vos weg te rijden bij de rest van het peloton. Steeds werd ze bijgehaald door de directe concurrentie. Afwisselend probeerde Vos' teamgenoten Van Dijk, Van Vleuten en Gunnewijk het peloton te verplichten te volgen om zo de grote groep rensters uiteen te trekken.

Voorsprong
Marianne wist de rest van het peloton af te schudden op de tweede klim van Box Hill. 25 kilometer voor het einde reed ze met Armitstead en Zabelinskaya weg en kreeg een halve minuut voorsprong. De drie kwamen niet meer in gevaar en Marianne besliste de koers in de sprint.

Plank
De NOS sloeg even de plank mis rond de verslaggeving van de rit. De verslaggever gaf vlak na de overwinning aan dat Babylonienbroek weer op de kaart werd gezet, terwijl 'ons Voske' al enkele jaren in Meeuwen woont...

Woensdag 1 augustus a.s. zal Marianne deelnemen aan de tijdrit in Londen. (MVOfficial)
 

  • Bekijk hier een video van de spectaculaire finish van Marianne.
     
  • Kroonprins Willem Alexander feliciteert Marianne: klik hier...
     
  • 1.8 miljoen kijkers zien Marianne Vos winnen: Klik hier...
     

Prachtige prestatie
Ook de redactie van Stedenet Altena - Aalburg.net in het bijzonder - sluit zich aan in de rij van felicitaties: Marianne, Van Harte! Een geweldige prestatie! Nu komt er in Aalburg vast een GOUDEN bankje... (Foto ANP)

Lees meer over:

vos olympisch kampioene
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.