zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Techniekleerlingen organiseren tweede Wijkse zeepkistenrace

12 april 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Het Willem van Oranje College zorgt voor spektakel...! Na een voorbereiding van enkele maanden moet het op donderdag 24 mei weer gaan gebeuren. Met een zelfgebouwde zeepkist de stoep bij De Kroon afsuizen. De derdeklassers van de techniekafdelingen van het Willem van Oranje College gaan vanaf 18.30 uur strijden om de prijzen en eeuwige roem in het tweede Wijkse zeepkistenspektakel.

Met de zeepkistenrace willen de techniekdocenten uit Wijk en Aalburg en hun leerlingen laten zien dat techniek leerzaam, uitdagend en hartstikke leuk kan zijn in een tijd waarin de keuze voor een technisch beroep niet altijd voor de hand ligt. En bij het organiseren van zo’n evenement komt heel wat kijken. Je kunt immers niet zomaar de stoep bij De Kroon als circuit gebruiken. Om alles soepel te laten verlopen, bezochten twee klassen het gemeentehuis voor het aanvragen van de evenementenvergunning. Naast heel veel informatie, kregen de leerlingen van de heren Noorloos en De Kock het nodige huiswerk mee en konden zij aan de slag met formulieren invullen, de burgemeester een brief schrijven en de omwonenden informeren.

Parcours
Als dit goed wordt afgerond, kunnen de techniekleerlingen vanaf maandag 21 mei starten met de bouw van hun voertuig. In een periode van amper vier dagen moeten ze er in slagen om op donderdag 24 mei een goedgekeurde zeepkist aan de start te krijgen. En als dat lukt, gaan de teams een lastig parcours afleggen dat door hun docenten, met behulp van de gemeente Aalburg en de brandweer, in elkaar is geknutseld. Dat moet een spektakel worden...! (Foto Zeepkistenrace 2011 - WvO College)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.