vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

33e Stratenloop Wijk en Aalburg in aantocht

20 juni 2011 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Donderdag, 30 juni: voetbalvereniging NOAD’32 organiseert in samenwerking met Altena Road Runners voor de 33e keer een stratenloop in Wijk en Aalburg. Deze wedstrijd die tot één van de oudste in het Land van Heusden en Altena gerekend mag worden, telt ook mee voor het stratenloopcircuit in deze regio.
Vorig jaar werd deze wedstrijd afgelast vanwege een sterfgeval, het jaar daarvoor moest er nog gelopen worden onder tropische omstandigheden waarbij de brandweer, nog voor verkoeling zorgde door de deelnemers halverwege een welkome douche te bezorgen. De wedstrijd werd toen gewonnen door Ton Huijben van Scorpio.

Om 20.00 uur start de wedstrijdloop over 10 kilometer. De start is alleen op de Kerkverreweide om precies de juiste meters ( 10 kilometer ) te lopen op een rondje van 1.750 meter. Voor de lopers die korter willen lopen er een prestatieloop over 4.700 meter. Bij zowel de mannen als de vrouwen staat er een premie op het spel voor verbetering van het parcoursrecord. Bij de mannen staat dat record op naam van Koos Verweij in 32.34, en bij de vrouwen op naam van Petra Slootjes die 2009 38.06 liet noteren. Vanaf 19.00 uur zijn er diverse jeugdlopen.

De inschrijving is in de kantine van NOAD’32 aan de Maasdijk in Wijk en Aalburg waar ook kleedgelegenheid aanwezig is.

De organisatie is nog op zoek naar een paar vrijwilligers, die kunnen zich melden bij Sjaak Boezer: tel. 06-53636751, email: jcboezer@planet.nl  - Bij hem kun je ook terecht voor inlichtingen.

Lees meer over:

stratenloop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.