dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Derde Zeven Dorpenomloop kleurt internationaal

4 maart 2009 (door AalburgNet)

 

WIJK EN AALBURG - De derde Verti advies Zeven Dorpenomloop is op 30 mei 2009 in ieder geval verzekerd van internationale deelnemers. De Noorse selectie (jonger dan 23 jaar) heeft zich definitief ingeschreven.
Ook bij de nieuwelingen is het deelnemersveld internationaal gekleurd. Twee ploegen uit België schreven zich al in.

Bij de Aalburgse wielerklassieker voor vrouwen en nieuwelingen wordt ook de Nederlandse top verwacht. Wereldkampioene Marianne Vos verschijnt in ieder geval aan de start met een groot deel van haar DSB ploeg. Vos won de eerste editie won en behaalde vorig
jaar een fraaie derde plaats.
De vrouwen rijden dit jaar tien kilometer extra. Dat is nieuw. Aan het eind van de wedstrijd wordt er nog een extra rondje over Veen gereden om de finale voor het publiek extra interessant te maken.
 
De Zeven Dorpenomloop begint ook dit jaar weer met een klassieker voor nieuwelingen. De organisatie had liever de Amateurs A laten rijden. Veel regionale rijders waren dan in de gelegenheid geweest mee te doen. De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) verbood dit vanwege een klassieker in de Hoekse Waard op dezelfde dag.
 
Ook vast staat dat burgemeester Fons Naterop zal meedoen en wel in de nieuwe prominentenrace. Deze begint direct ná de start van de vrouwenwedstrijd. Wethouder Wijnand van den Hoeven staat eveneens op de startlijst. Naar verwachting zullen ook andere politici uit de regio van de partij zijn. De organisatie is nog bezig een aantal oud beroepsrenners enthousiast te krijgen.
 
In afwachting van de verschillende doorkomsten worden natuurlijk weer de bekende jeugdwedstrijden verreden, met  ’s morgens de dikke banden wedstrijd voor de regionale jeugd. Deze wordt verreden voor het Rabo Klassement.

Lees ook op www.deomloopvanaalburg.nl
 
(Omloop van Aalburg)
 
 
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.