Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem '‘Camera in beeld’ helpt misdrijven oplossen' Wie wil, kan zijn beelden beschikbaar stellen aan de politie.
27nov 2020

‘Camera in beeld’ helpt misdrijven oplossen

ALTENA - Veel inwoners, waaronder ondernemers, gebruiken steeds vaker camera’s om toezicht te houden en hun eigendommen te beveiligen, zoals bedrijfspanden en goederen.

Ook steeds meer particulieren beveiligen hun eigendommen met camera’s. Politie en de gemeente Altena spelen hier op in en maakten er een fimpje over.

De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Meedoen
Mensen die hun camerabeelden beschikbaar willen stellen, kunnen dit doorgeven. De camera- en contactgegevens worden dan ingevoerd in een cameraregistratiesysteem van de politie. Het is dus alleen voor politieambtenaren beschikbaar. In dit systeem kan de politie in één oogopslag zien of en op welke locaties zich camera’s bevinden in uw buurt. 'Bovendien kan in dit systeem eenvoudig achterhaald worden wat het zichtveld is van die camera(’s) of wat de camera’s vastleggen, wat de beeldkwaliteit is, hoe lang u de beelden bewaart en bij wie de beelden op te vragen zijn.'

Meer info en aanmeldenDeel dit bericht met je vrienden!