Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verontwaardigde reacties op filmpjes dierenmishandeling Altena' Een kat werd aan zijn staart een sloot ingeslingerd.
27nov 2020

Verontwaardigde reacties op filmpjes dierenmishandeling Altena

AALBURG - Donderdag (26-11) verschenen via diverse sociale mediakanalen filmpjes over dierenmishandeling. De beelden zouden ergens in de gemeente Altena zijn opgenomen. Inmiddels zijn de beelden ook weer van Facebook verwijderd. Het belastende materiaal is niettemin bij de politie terechtgekomen die deze zaak nu in onderzoek heeft.

Jongeren schoppen een egel in een put, en op andere filmpje is te zien hoe een kat in een sloot wordt geslingerd. Aan zijn staart welteverstaan.

Reacties
De verontwaardiging is groot. Een greep... Iemand schrijft: 'Mijn onderzoek is begonnen.' Een ander: 'Ik denk dat ik ze ken.' En deze: 'Laat ze er dan niet afkomen een paar van die opdrachten van Halt. Geef ze een harde aanpak. Zo krijg je het probleem dat mensen voor eigen rechter spelen.' En: 'hoop dat jullie die MONSTERS snel vinden!' Tot slot: 'Misselijkmakend dit. Flink aanpakken die "stoere" rotventjes!'

Geen eigen rechter
De politie reageert: 'Ook is er een bericht geplaatst via sociale mediakanalen die oproept tot het opzoeken van de verdachten. Bij deze roepen wij u op om niet voor eigen rechter te gaan spelen om de daders op te sporen.'

Getuigen
Wie informatie heeft, wordt verzocht contact met ons op te nemen met de politie via 0900-8844. Zaaknummer 2020312590.

De politie neemt de zaak hoog op.

(Foto archief ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!