Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe aanpak 'eerste winkeldieven'' De zogenaamde First Offenders gaan niet meer naar het bureau
31aug

Nieuwe aanpak 'eerste winkeldieven'

ALTENA - Vanaf 1 september 2020 neemt de politie winkeldieven die voor het eerst worden betrapt en 'voldoen aan een aantal voorwaarden' niet meer mee naar het politiebureau. Hun gegevens worden 'wel vastgelegd' en ze krijgen een aantekening op hun strafblad. Dit melden de wijkagenten op de socials.

Wie als geregistreerde winkeldief opnieuw de fout ingaat, wordt zwaarder gestraft. Ook blijft het voor winkeliers mogelijk de verdachte civielrechtelijk aan te pakken (boete en/of winkelverbod).

Pilotaanpak
De winkeliers merken niks van de veranderde aanpak. Zij bellen nog steeds de politie als ze een winkeldief hebben aangehouden. De politie: 'We komen ter plaatse en beoordelen of de dief in aanmerking komt voor de pilotaanpak.'

Waarom
Politie en Openbaar Ministerie onderzoeken of de nieuwe 'werkwijze' bijvoorbeeld tijdswinst oplevert. Tijd die zij kunnen gebruiken om andere criminele activiteiten aan te pakken.Deel dit bericht met je vrienden!