Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kerstboom Markt Aalburg gesneuveld' ‘Had even de kostbare verlichting eruit gehaald’.
27dec 2019

Kerstboom Markt Aalburg gesneuveld

WIJK EN AALBURG - Na de verlichte kerstboom in Andel bij de Romboutstoren, heeft ook de boom op de Markt in Aalburg het nieuwe jaar niet gehaald. Onbekenden legden er rond 21:00 uur vuurwerk onder met een triest resultaat voor de boom en de verlichting.

De gealarmeerde brandweer ging ter plaatse voor 'een buitenbrand' om het vuur te doven. Naar verluidt werd naar de hulpverleners vuurwerk gegooid.

Winkeliersvereniging Hart van Aalburg reageert teleurgesteld: 'Ok, dat was de kerstboom op het Marktplein. Kon natuurlijk niet uitblijven na alle branden in de omliggende dorpen. Wel beetje jammer dat jullie niet even de kostbare verlichting eruit hebben gehaald. Was maar 2 minuten werk geweest. Jongens, als jullie zo groot zijn, ga even met de pet rond. Voor een paar euro per persoon zijn wij schadeloos gesteld en hebben jullie je "wow" momentje gehad. De opbrengst mag je bij een van onze winkels afgeven. Bedankt voor de medewerking.'

2014 en 2015
Ook in 2015 sneuvelde de kerstboom op de Markt. Toen werd deze omgeduwd en in brand gestoken. De winkeliers lieten zich vier jaar geleden niet uit het veld slaan: 'Volgend jaar staat er weer een, en dan mischien wel de grootste die we ooit gehad hebben.'

Een jaar eerder, in 2014, werd de 6 meter hoge kerstboom eveneens vernield. Deze werd toen in de nacht van 25 op 26 december om 02.38 uur opgeblazen en verbrand.

Melden
Wie iets gezien of gehoord heeft, in ieder geval meer kan vertellen, wordt verzocht dit te melden bij de politie via 0900 8844.

Anjelierstraat
In de Anjelierstraat, vlakbij de Markt, brandde een klein boompje uit. Hiervoor zijn 4 jongens aangehouden na een actie door agenten in burger. De knapen zijn naar het bureau gebracht. Of ze iets te maken hebben met de brand op het plein is niet duidelijk. 

Update: Later bleken ze niets van doen te hebben met de kerstboombrand op de Markt. De jongens werden de dag daarna vrijgelaten.
Update2: De familie laat de redactie weten dat de jongens 'niet verantwoordelijk zijn voor de kerstboom op de Markt.' Zij werden 'na ruim 19 uur uiteindelijk vrij gelaten voor het afbranden van een kleine kerstboom.'

(Foto Hart van Aalburg)

Zie ook:
Kerstboom Markt Aalburg opnieuw zinloos vernield (za, 26 dec 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!